Plannen goedgekeurd: bouw Plopsaqua Hannuit-Landen nog dit voorjaar van start

Gepubliceerd op 13/02/2019 om 19:21

De gemeenten Landen en Hannuit halen opgelucht adem. Begin deze week gaf de provincie Luik groen licht voor de bouw van een Plopsa-waterpark op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië.

In februari 2018 kondigde de Plopsa Group samen met de gemeenten Landen en Hannuit tijdens een persconferentie de plannen voor een Plopsa-waterpark aan. Nu, één jaar en enkele dagen later, zijn die plannen ook goedgekeurd door de provincie Luik. Daardoor kunnen de werken voor het waterpark, gelegen aan de Waalse zijde van de taalgrens in Hannuit, in mei van start gaan.

Voor de bouw van het eigenlijke waterpark kan beginnen, zullen nutsmaatschappijen nog voorbereidende werken uitvoeren. Verwacht wordt dat het startschot voor de constructie van het gebouw in juni zal plaatsvinden.

Lees ook: Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker

De burgemeesters van Landen en Hannuit zijn opgetogen met de beslissing van de provincie. Gino Debroux, burgemeester van Landen, noemt het fantastisch nieuws voor alle inwoners van zijn gemeente.

Gino Debroux, burgemeester Landen:

De laatste belangrijke administratieve fase is nu afgerond. Fantastisch nieuws voor alle inwoners van Landen en in het bijzonder voor alle zwemmers en kinderen!

Voor de gemeente Hannuit nadert de ontknoping van een project dat al sinds 2008 aansleept, vertelt burgemeester Manu Douette.

Manu Douette, burgemeester Hannuit:

We zijn blij om dit nieuws samen met de gemeente Landen te kunnen delen. De eerste kranen worden in mei verwacht.

Opening in 2020 of 2021?

De bouw van Plopsaqua Hannuit-Landen zal zo’n 18 maanden duren, waardoor de geplande opening eind 2020 nog net haalbaar is. “Het zal er dus om spannen”, laat Landens burgemeester Gino Debroux weten aan Plopsa Fans. Zijn collega in Hannuit gaat op Facebook uit van een opening in 2021.

Groene glijbanen

De plannen die nu op tafel liggen, wijken licht af van de originele plannen. Zo zal het kleurenschema van de waterglijbanen niet bestaan uit groen, geel en oranje, maar zullen de glijbanen verschillende groene tinten krijgen. Ook komen er meer bomen te staan en zal het volledige waterpark met hout worden bekleed. Op die manier moet het gebouw beter in de omgeving passen.

Bezoekers van Plopsaqua Hannuit-Landen zullen verfrissing kunnen zoeken in onder meer een golfslagbad, een wildwaterbaan met binnen- én buitengedeelte, een familieglijbaan en een buitenzwembad. Hoogtepunt wordt de 22 meter hoge glijbaantoren met drie spectaculaire glijbanen, waaronder één met een lanceerplatform. Voor kinderen komt er een waterspeeltuin en een peuterbad in Bumba-thema. Andere waterattracties staan in het teken van Maya de Bij.

Dankzij een 25-meter bad en een instructiebad kunnen ook scholen en sportclubs terecht in het 4.800 m2 grote complex. Nieuw in vergelijking met Plopsaqua De Panne is de aanwezigheid van een tweede horecapunt. Van daaruit zullen ouders zicht hebben op de twee sportbaden.

Plopsaqua Hannuit-Landen zal zo’n 1.200 personen tegelijk kunnen verwerken. Daarvoor komen er 5 zwembaden en 4 glijbanen. De totale investering bedraagt 22,5 miljoen euro.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Plopsa heeft nieuw voorstel voor Plopsaqua Haßloch

26 juli 2017

Plopsaqua officieel geopend met spetterende show

21 maart 2015

Plopsaqua Hannuit-Landen: bouw start in voorjaar 2019

15 oktober 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsaqua Mechelen komt er zo goed als zeker