Plannen omleidingsweg Plopsaland De Panne voorgesteld

Gepubliceerd op 09/07/2018 om 19:55

De geplande omleidingsweg voor Plopsaland De Panne heeft een gezicht gekregen. Om de De Pannelaan te ontlasten van het vele verkeer richting de Plopsaland-parkings, zijn er concrete plannen voor een aparte weg richting het pretpark.

Naast een nieuwe weg die ten oosten van de De Pannelaan komt te liggen, wordt op die plaats ook een nieuwe parkeerplaats voorzien. Dat blijkt uit plannen van de voorkeurssituatie die de gemeente De Panne voorgesteld heeft. Opvallend is dat het verkeer naar de parkings gescheiden wordt: de nieuwe parking zal plaats bieden aan wagens komende vanaf de E40, vanuit het centrum word je naar de huidige parking 2 gestuurd.

Verkeer vanaf de E40 zal boven aan de bestaande afrit na een scherpe bocht via een nieuwe weg naar de nieuwe parkeerplaats rijden. Om geen stilstaande situaties te creëren, voorziet het plan onderweg een brug over het kanaal en een tunnel onder het treinspoor. De omleidingsweg komt ter hoogte van het geplande Plopsa Hotel samen met de De Pannelaan.


Zo zal de omleidingsweg samenvoegen met de De Pannelaan

Tussen de bestaande huizen en de toekomstige parking komt een zogenaamde ‘overgangszone’. Omdat de nieuwe parking aan de overzijde van de straat ligt, zullen bezoekers richting Plopsaland en Plopsaqua de De Pannelaan en de tramsporen moeten kruisen. Momenteel worden de opties bekeken om dat veilig te laten gebeuren.

De komst van de nieuwe wegen gaat gepaard met onteigeningen en het autovrij maken van de Kromfortstraat: de straat tussen de afrit en de rotonde. Voortaan zal die straat enkel toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Het deel groen dat plaats moet ruimen voor het project, wordt gecompenseerd in de nieuwe driehoek tussen de Kromfortstraat en de nieuwe omleidingsweg, waarlangs een bomenrij dienst zal doen als geluidswand.

Door de populariteit van Plopsaland De Panne en de komst van waterpark Plopsaqua enkele jaren geleden, krijgt de De Pannelaan dagelijks heel wat auto’s te slikken. Bovendien is de straat de enige verbinding tussen de afrit van de E40 en het centrum van de gemeente. Het aanpassen van de toegangswegen, moet de doorstroming van het verkeer vlotter maken, waardoor de dorpskern van Adinkerke veiliger wordt voor bewoners en files op de E40 vermeden kunnen worden.

De geplande omleidingsweg sleept ondertussen al een 15-tal jaar aan. Bijna twee jaar geleden raakte bekend dat de Vlaamse minister van Mobiliteit budget zou vrijmaken voor de realisatie van de weg. De huidige plannen moeten wel nog goedgekeurd worden. Ten vroegste in 2020 zal de bouw van start kunnen gaan.

Foto's

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Eerste trein Heidi The Ride gearriveerd

11 mei 2016

Plopsaland De Panne wil opnieuw wereldrecord verbreken

3 mei 2016

Laurence Langen gekroond tot Miss België 2014

11 januari 2014

Plannen goedgekeurd: bouw Plopsaqua Hannuit-Landen nog dit voorjaar van start

13 februari 2019

Niels Destadsbader geeft exclusieve avant-première in Plopsa Theater

8 februari 2019

Plopsaland De Panne verwelkomt K3 op Nacht van de Abonnees

5 februari 2019

Regering zet nieuwe stap richting omleidingsweg Plopsaland