Plannen subtropisch zwembad voorgesteld

Gepubliceerd op 24/07/2012 om 15:31

Op 5 juli diende Plopsaland De Panne de bouwaanvraag in voor een subtropisch zwembad. Deze ochtend werden de plannen uitgebreid voorgesteld aan de gemeenteraadsleden. Als alles volgens plan verloopt, staat de opening op de agenda voor juli 2014.

Op een oppervlakte van ongeveer 3500 vierkante meter, zowel binnen als buiten, is er voor elk wat wils: meerdere peuter- en kleuterbaden met speelelementen, een lazy river waar je meedeint op de stroming, een 25 meter-bad voor wie baantjes wil trekken, een golfslagbad en meerdere leuke glijbanen. De capaciteit van het zwembad bedraagt gelijktijdig 750 à 900 personen.

“In juli 2014 verwachten we de eerste zwemmers te ontvangen op voorwaarde dat de bouwvergunning voor eind september 2012 wordt goed gekeurd” aldus Steve van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep. Plopsaland De Panne beschouwt deze investering als een mooie bijkomende troef om van het park een all weather-bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

Overeenkomst met De Panne

Het gemeentebestuur van De Panne is heel tevreden over de samenwerking. Robert Butsraen, burgemeester van De Panne: “Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad.”

Plopsaland De Panne zal in samenspraak met het gemeentebestuur speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.

Foto

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne is dringend op zoek naar 500 medewerkers

19 mei 2014

Plopsaland De Panne investeert de komende jaren €50 miljoen

8 december 2015

Paasvakantie bezorgt Plopsa-parken nieuwe bezoekersrecords

19 april 2015

Openingstijden, tarieven en een show: opening Majaland Kownaty nadert

23 mei 2018

In detail: zo zal het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

22 mei 2018

Locatie nieuwe achtbaan en darkride Plopsaland De Panne bekend

21 mei 2018