Plannen subtropisch zwembad voorgesteld

Gepubliceerd op 24/07/2012 om 15:31

Op 5 juli diende Plopsaland De Panne de bouwaanvraag in voor een subtropisch zwembad. Deze ochtend werden de plannen uitgebreid voorgesteld aan de gemeenteraadsleden. Als alles volgens plan verloopt, staat de opening op de agenda voor juli 2014.

Op een oppervlakte van ongeveer 3500 vierkante meter, zowel binnen als buiten, is er voor elk wat wils: meerdere peuter- en kleuterbaden met speelelementen, een lazy river waar je meedeint op de stroming, een 25 meter-bad voor wie baantjes wil trekken, een golfslagbad en meerdere leuke glijbanen. De capaciteit van het zwembad bedraagt gelijktijdig 750 à 900 personen.

“In juli 2014 verwachten we de eerste zwemmers te ontvangen op voorwaarde dat de bouwvergunning voor eind september 2012 wordt goed gekeurd” aldus Steve van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep. Plopsaland De Panne beschouwt deze investering als een mooie bijkomende troef om van het park een all weather-bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

Overeenkomst met De Panne

Het gemeentebestuur van De Panne is heel tevreden over de samenwerking. Robert Butsraen, burgemeester van De Panne: “Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad.”

Plopsaland De Panne zal in samenspraak met het gemeentebestuur speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.

Foto

Gerelateerd nieuws

Ontmanteling De Vleermuis begonnen in Plopsaland De Panne

27 januari 2018

Oplossing voor verkeersprobleem Adinkerke in zicht?

6 april 2014

5 inversies voor nieuwe spectaculaire achtbaan Plopsaland De Panne

23 oktober 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020