Plannen vakantiepark Plopsaland De Panne onthullen nieuwe details

Gepubliceerd op 22/01/2019 om 20:23

De plannen voor het bouwen van 100 vakantiehuisjes bij Plopsaland De Panne nemen een steeds concretere vorm aan. Zo komt er onder meer een rechtstreekse toegang tot Plopsaland voor gasten van het vakantiepark.

Plopsaland De Panne zal de komende jaren sterk investeren in verblijfsaccommodaties. De eerste stap is de opening van het Plopsa Hotel in 2020, goed voor 500 bedden. Enkele jaren later moet dat aantal groeien tot meer dan 1.000, met de bouw van 100 vakantiehuisjes op de bestaande Camping Ter Hoeve. Het ruimtelijk uitvoeringsplan dat de bouw van deze huisjes mogelijk moet maken, werd begin januari goedgekeurd door het West-Vlaams provinciebestuur.

In dat plan valt onder andere te lezen dat een deel van het vakantiepark voorbehouden blijft voor kampeerders. Het gaat om ongeveer één derde van het 10 hectare grote terrein. Op het andere stuk grond worden in totaal 100 huisjes gebouwd, verdeeld over twee fases. Fase 1 betreft 50 huisjes op de grond die het dichtst bij Plopsaland gelegen is en aan Wickieland grenst. Tussen de camping en de vakantiehuisjes, ter hoogte van het begin 2018 gebouwde sanitair blok, komt een centraal plein.

Vakantiegasten kunnen onder meer overnachten in huisjes voor 4 tot 8 personen in het K3-, Wickie de Viking- of Bumba-dorp. Parkeren zal mogelijk zijn op de gegroepeerde parkeerplaatsen buiten de dorpjes. Door auto’s niet tot bij de huisjes toe te laten, blijft het vakantiepark grotendeels voorbehouden voor voetgangers.

Het plan beschrijft ook hoe gasten van het vakantiepark straks Plopsaland De Panne zullen bezoeken. Daarvoor wordt een directe doorsteek voorzien tussen de camping en het pretpark. Daarmee voorziet Plopsa een veiliger alternatief dan de wandelroute via de Duinhoekstraat. Verder is er de mogelijkheid om het Dorpsplein van Plopsaland De Panne ook te openen voor gasten van het hotel en de vakantiehuisjes.

De plannen voor het Plopsa-vakantiepark werden deze week voorgesteld en liggen nog tot eind maart ter inzage. Op 6 februari volgt een infomoment voor omwonenden. Als alles volgens plan verloopt, worden in 2020 de definitieve plannen verwacht. Wanneer de eerste vakantiehuisjes in gebruik kunnen worden genomen, is nog niet duidelijk.

Gerelateerd nieuws

Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

2 april 2018

Bouw Plopsa Hotel start ten vroegste in 2018

3 september 2017

Plopsaland De Panne gaat gethematiseerd vakantiepark openen

7 januari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020