Plannen voor zwembad bij Holiday Park voorgesteld

Gepubliceerd op 24/02/2016 om 13:23

Afgelopen maandag maakte Holiday Park meer details bekend over een eigen zwembad. Plopsa wil het zwembad binnen dit en 5 jaar openen.

Tijdens de gemeenteraad van Haßloch, waar het Duitse Plopsa-park Holiday Park gelegen is, afgelopen maandag, werden concrete plannen voor een eigen zwembad voorgesteld. Het zwembad zal gebouwd worden op de plaats waar nu Tabalugas Abenteuer staat, naar het voorbeeld van Plopsaqua De Panne.

Indeling en aanbod

Het volledige waterpark zal 7.500 vierkante meter groot zijn, dat is bijna dubbel zo groot als Plopsaqua De Panne, en wordt gebouwd naast de ingang van Holiday Park. Er is nog geen definitieve beslissing genomen over de indeling, maar er zijn wel al enkele voorstellen.

Het zwembad zal vooral een recreatiebad worden zonder veel sportmogelijkheden. Als algemeen thema werd voor de figuren van Studio 100 Media gekozen: Maya de Bij, Wickie de Viking, Tabaluga, …

  • Het indoorgedeelte zal 4.500 vierkante meter groot worden.
  • Binnen is plaats voor een golfslagbad met regen- en onweereffecten, een wildwaterbaan, bubbelbaden, diverse glijbanen en een sauna- en wellnessgedeelte met hamam en infraroodcabine.
  • Onder voorbehoud worden dezelfde glijbanen als in Plopsaqua De Panne gebouwd: een bandenglijbaan, Disco Slide en een Sky Drop.
  • Indien de samenwerking met de gemeente Haßloch door gaat, komt er ook een sportbad van 25 meter lang.
  • Het buitengedeelte zal een oppervlakte van 3.000 vierkante meter beslaan.
  • Voor dat outdoorgedeelte wordt gedacht aan een buitenzwembad en een speeltuin. Mogelijk komt er ook nog een extra kindergedeelte met aangepaste glijbanen en een cinema.

Samenwerking met gemeente

Parkmanager Bernd Beitz maakte bekend dat het zwembad zo’n 22,5 miljoen euro zal kosten. Indien de gemeente meewerkt aan het project, zal die de helft van dat bedrag voor haar rekening nemen. Aan die samenwerking hangen ook voordelen vast voor inwoners van Haßloch: scholen en verenigingen kunnen met korting zwemmen en inwoners kunnen gratis gebruik maken van de parking.

De gemeente zou dan gedurende 25 jaar jaarlijks 900.000 euro moeten betalen. Daarna kan de samenwerking voor 120.000 euro per jaar verlengd worden. Door middel van een enquête bij de inwoners wordt beslist of de samenwerking er al dan niet komt.

Opening

Het staat vast dat, ongeacht of er een samenwerking komt met de gemeente, Plopsaqua Haßloch binnen dit en 5 jaar de deuren zal openen. Plopsa denkt 28 maanden nodig te hebben om het waterpark te bouwen.

Bron: Parkerlebnis

Gerelateerd nieuws

‘Summernights’ en ‘Happy Halloween’ dit jaar in Holiday Park

8 januari 2013

Veel nieuwe investeringen in de Plopsa-parken

7 maart 2013

Holiday Park presenteert nieuwe shows bij start pretparkseizoen

8 april 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020