Plopsa bekroond met European Star Awards

Gepubliceerd op 25/09/2014 om 15:01

Dit jaar werden de European Star Awards voor de derde maal uitgereikt door het vooraanstaande Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Hierbij viel Plopsa in verschillende categorieën in de prijzen.

De prestigieuze European Star Awards worden voor het derde jaar op rij uitgereikt door het magazine Kirmes & Park Revue op basis van de kritische mening van een 32-koppige onafhankelijke vakjury. Hiermee wil men uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen.

Nadat Expedition GeForce begin deze maand werd uitgeroepen tot de beste stalen achtbaan van Europa bij de Golden Ticket Awards, viel met de uitreiking van de European Star Awards nog een tweede achtbaan in Holiday Park in de prijzen. Het Duitse Plopsa-park oogst namelijk ook succes met zijn indrukwekkende nieuwkomer Sky Scream. Deze spectaculaire launch coaster werd pas in juli 2014 geopend en kaapt meteen de derde plaats weg in de categorie Europe’s Best New Rides 2014. De stalen reus katapulteert waaghalzen maar liefst drie keer de lucht in.


De Grote Golf in Plopsaland De Panne

Daarnaast mocht ook Plopsaland De Panne, een award in ontvangst nemen voor De Grote Golf, de gethematiseerde attractie van Wickie de viking. Deze kreeg een puike derde plaats toegekend binnen de categorie Europe’s Best Family Rides. In lijn met deze categorie werd aan Plopsaland De Panne een mooie vijfde plaats toegewezen als Europe’s Best Family Parks.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
Deze prijzen bevestigen het imago van Plopsaland De Panne als familiepark dat tevens geschikt is voor alle leeftijden.

CEO Steve Van den Kerkhof is tevreden met het mooie resultaat dat Plopsa behaalde: “Dit is een bekroning voor ons werk. De Sky Scream is een achtbaan die uniek is in Europa en we zijn dan ook erg blij met deze erkenning. Het is bovendien een hele eer om daarnaast ook nog eens tweemaal in de prijzen te vallen met Plopsaland De Panne!”

Gerelateerd nieuws

Antwerpse Plopsa-tram onderweg naar Holiday Park

19 juli 2017

Sky Scream in Holiday Park op feestelijke wijze geopend!

16 juli 2014

Expedition GeForce voor de 13e keer beste achtbaan van Europa

8 september 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020