Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

Gepubliceerd op 10/03/2020 om 13:42

De Plopsa Group wordt binnenkort ook actief in Tsjechië. Samen met twee investeerders wil het in de hoofdstad van het land een nieuw indoorthemapark rond Maya de Bij openen. Die plannen maakte de Vlaamse pretparkgroep vandaag zelf bekend.

Het is al langer geweten dat het buitenland naar Plopsa lonkt en omgekeerd. Na België, Nederland, Duitsland en Polen is Tsjechië het vijfde land waar de groep actief wordt. In Praag, de hoofdstad van het land, moet in het najaar van 2021 de opening plaatsvinden van een nieuw overdekt themapark met een 15-tal attracties waaronder een achtbaan, zweefmolen en valtoren.

De Plopsa Group werkt voor de realisatie en exploitatie van het nieuwe park samen met twee lokale investeringsmaatschappijen. Het gaat om de TNI Group, eigenaar van de licentie voor de bouw van pretparken en het gebruik van de Studio 100-figuren in Tsjechië, en KAPRAIN, hoofdinvesteerder en eigenaar van shoppingcenter Premium Outlet Prague Airport. Het is op die site dat het nieuwe indoorpretpark gebouwd wordt.

Lees ook: Investeerder heeft plannen voor Plopsa-park in Tsjechië

De Valtoren: één van de 15 attracties in het Tsjechische park

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group

Ik ben bijzonder blij dat we met de Tsjechische partners kunnen samenwerken en ben ervan overtuigd dat we hier met z’n drieën een succesverhaal van kunnen maken. Met de goede ligging van het park nabij het shoppingcenter en de luchthaven hopen we niet alleen families, maar ook veel toeristen te ontvangen.

De initiatiefnemers willen zo snel mogelijk van start gaan met de bouw van het nieuwe park. In het najaar van 2021 is de opening voorzien.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa steunt Missing Type-actie van Rode Kruis

16 augustus 2016

Opening Majaland Kownaty uitgesteld: Plopsa-park opent pas in najaar

12 april 2018

Plopsa wil bod doen op ‘Air Force One’

15 mei 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Investeerder heeft plannen voor Plopsa-park in Tsjechië