Plopsa denkt aan zwembad bij Holiday Park

Gepubliceerd op 01/07/2015 om 15:50

Het zal binnen enkele jaren misschien mogelijk zijn om te zwemmen in Holiday Park. De gemeente Haßloch, waar het Duitse Plopsa-park gelegen is, is opzoek naar een manier om het gemeentelijk zwembad winstgevend te maken. Een samenwerking met Plopsa is één van de mogelijkheden.

Sinds midden april van dit jaar kan je in Plopsaland De Panne zwemmen in Plopsaqua. Dat bleek een succes te zijn, want meteen na de opening boden enkele gemeenten zich spontaan aan bij Plopsa voor een eigen Plopsaqua. Ook de gemeente Haßloch, waar het Duitse Plopsa-park Holiday Park gelegen is, toont nu interesse. Het huidige gemeentelijk zwembad is verlieslatend en de gemeente is opzoek naar een manier om het zwembad ’te redden’.

Een samenwerking tussen de gemeente en Plopsa is één van de mogelijke oplossingen. Afgelopen maandagavond 29 juni maakten Plopsadirecteur Steve Van den Kerkhof en parkmanager van Holiday Park Bernd Beitz hun idee voor een zwembad en de toekomstplannen van het park bekend aan de gemeente. Hij gaf ook een interview aan de Duitse krant Die Rheinpfalz.


het zwembad van Holiday Park zou bijna 3 keer groter worden dan Plopsaqua De Panne

“Het is een unieke kans voor de gemeente”, stelt Steve Van den Kerkhof. Volgens de eerste plannen zou het zwembad een gebied van 10.000 tot 12.000 vierkante meter groot beslaan (ter vergelijking: Plopsaqua is 4000 vierkante meter groot) en, net zoals bij Plopsaqua in Plopsaland De Panne, een aparte ingang krijgen. Een thema is er nog niet, maar Studio 100 beschikt wel over een aantal bekende Duitse tekenfiguren. Door de samenwerking met de gemeente Haßloch zouden inwoners aan een voordelig tarief kunnen zwemmen.

Steve Van den Kerkhof gelooft erin dat het zwembad binnen twee jaar zou kunnen openen en dat de bouw ervan 18 maanden zal duren. De start van de bouw zou dan binnen een zestal maanden beginnen. Er werd berekend dat de investering zo’n 20 miljoen euro zou kosten.

De huidige toekomstplannen van Holiday Park omvatten een hotel, een theaterzaal, een overdekt themagebied en een zwembad. Die investeringen moeten leiden tot een jaarrond opening. Indien de gemeente akkoord gaat met een samenwerking, krijgt het zwembad voorrang op het hotel.

Op 15 juli worden de vijf oplossingen (waaronder die van Plopsa) voor de verlieslatendheid van het zwembad van Haßloch voorgesteld. Burgemeester Lothar Lorch vraagt wel nog concretere cijfers over het waterpark.

Het idee voor een zwembad bij Holiday Park is eigenlijk al enkele jaren oud, want de familie Schneider (de vorige eigenaar van het park) wou het park ook uitbreiden met een zwembad. Die plannen werden toen al met de gemeente besproken, maar zijn uiteindelijk toch niet doorgegaan. Met de kennis van waterpark Plopsaqua in De Panne, stapte Holiday Park een tweede keer naar de gemeente om over een zwembad te praten.

Met de bouw van een eigen zwembad komt Holiday Park weer een stap dichter bij de doelstelling om van Holiday Park een tweede Plopsaland De Panne te maken.

Bron: Die Rheinpfalz

Gerelateerd nieuws

Plannen voor zwembad bij Holiday Park voorgesteld

24 februari 2016

Ook Holiday Park noteert bezoekersrecord

10 juni 2014

Holiday Park drie jaar in handen van Plopsa

5 november 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020