Plopsa gaat voorstel indienen voor Plopsaqua in Wallonië

— Gepubliceerd op 17/10/2016 om 18:43 —

Er zit schot in de zaak rond de nieuwe Plopsaqua’s. Plopsa gaat zich kandidaat stellen om een nieuw zwembad te bouwen in Hannuit, net over de taalgrens.

Binnen enkele jaren zullen we misschien kunnen gaan zwemmen in een nieuw Plopsa-zwembad over de taalgrens in de provincie Luik. Halverwege vorig jaar vond de Vlaams-Brabantse gemeente Landen in Hannuit de ideale partner voor de bouw van een zwembad. Daarvoor zal het binnenkort een openbare aanbesteding uitschrijven.

Wie daar al zeker op zal reageren, is de Plopsa Group. Dat liet CEO Steve Van den Kerkhof vandaag weten aan een regionale tv-zender. Er zijn al heel wat gesprekken geweest tussen Plopsa en de beide gemeentes over ‘Plopsaqua Hannuit’. Andere geïnteresseerde investeerders zoals Sportoase en de S&R Groep wachten eerst de voorwaarden af alvorens uitspraken te doen.

Vlak na de opening van Plopsaqua in De Panne op 22 maart 2015 nam de gemeente Landen contact op met Plopsa. “Gezien de ligging van Landen, vlak bij de snelweg en goed omsloten met het openbaar vervoer, denk ik dat er een mogelijkheid is om meer bezoekers aan te trekken”, zei burgemeester Gino Debroux toen.

Indien deze nieuwe Plopsaqua er komt, zal ook die er heel anders gaan uitzien dan Plopsaqua De Panne. Het zwembad zal groter zijn en een ander thema krijgen. Het ‘originele’ Plopsaqua is 4.000 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 1.250 personen en is gethematiseerd naar Wickie de Viking.

Vorige week raakte bekend dat Plopsa graag een nieuw zwembad wil bouwen nabij Antwerpen, op de site van een skiclub in Deurne die eind dit jaar de deuren moet sluiten. Afhankelijk van de voorwaarden, wil de Plopsa Group intekenen op een marktbevraging die de stad zal organiseren.

Bronnen: ROB-tv, Het Laatste Nieuws

De beste kortingen voor Plopsaqua De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsaqua De Panne trakteert voor eerste verjaardag

11 maart 2016

Plopsa heeft nieuw voorstel voor Plopsaqua Haßloch

26 juli 2017

Plopsaqua De Panne bekroond tot Beste Zwembad van het Jaar

10 december 2015

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

27 februari 2018