Plopsa gaat voorstel indienen voor Plopsaqua in Wallonië

Gepubliceerd op 17/10/2016 om 18:43

Er zit schot in de zaak rond de nieuwe Plopsaqua’s. Plopsa gaat zich kandidaat stellen om een nieuw zwembad te bouwen in Hannuit, net over de taalgrens.

Binnen enkele jaren zullen we misschien kunnen gaan zwemmen in een nieuw Plopsa-zwembad over de taalgrens in de provincie Luik. Halverwege vorig jaar vond de Vlaams-Brabantse gemeente Landen in Hannuit de ideale partner voor de bouw van een zwembad. Daarvoor zal het binnenkort een openbare aanbesteding uitschrijven.

Wie daar al zeker op zal reageren, is de Plopsa Group. Dat liet CEO Steve Van den Kerkhof vandaag weten aan een regionale tv-zender. Er zijn al heel wat gesprekken geweest tussen Plopsa en de beide gemeentes over ‘Plopsaqua Hannuit’. Andere geïnteresseerde investeerders zoals Sportoase en de S&R Groep wachten eerst de voorwaarden af alvorens uitspraken te doen.

Vlak na de opening van Plopsaqua in De Panne op 22 maart 2015 nam de gemeente Landen contact op met Plopsa. “Gezien de ligging van Landen, vlak bij de snelweg en goed omsloten met het openbaar vervoer, denk ik dat er een mogelijkheid is om meer bezoekers aan te trekken”, zei burgemeester Gino Debroux toen.

Indien deze nieuwe Plopsaqua er komt, zal ook die er heel anders gaan uitzien dan Plopsaqua De Panne. Het zwembad zal groter zijn en een ander thema krijgen. Het ‘originele’ Plopsaqua is 4.000 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 1.250 personen en is gethematiseerd naar Wickie de Viking.

Vorige week raakte bekend dat Plopsa graag een nieuw zwembad wil bouwen nabij Antwerpen, op de site van een skiclub in Deurne die eind dit jaar de deuren moet sluiten. Afhankelijk van de voorwaarden, wil de Plopsa Group intekenen op een marktbevraging die de stad zal organiseren.

Bronnen: ROB-tv, Het Laatste Nieuws

Gerelateerd nieuws

Plopsaqua biedt werk aan 50 mensen

10 oktober 2013

Eerste fase bouw Plopsaqua Landen-Hannuit afgerond

13 december 2019

Eind juni uitsluitsel over nieuwe Plopsaqua-vestigingen

21 maart 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020