Plopsa heeft plannen voor tweede Maya de Bij-pretpark in Polen

Gepubliceerd op 05/06/2018 om 16:03

Polen krijgt er binnen enkele jaren een nieuw themapark bij. Na Majaland Kownaty dat dit najaar de deuren opent, richt de Plopsa Group haar pijlen nu op hoofdstad Warschau.

In de Poolse hoofdstad Warschau moet over enkele jaren het tweede Plopsa-park van het land staan. Dat bevestigt een woordvoerster van Plopsa aan Plopsa Fans. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan Majaland Kownaty, een overdekt themapark met een 25-tal attracties. Dat eerste Poolse Plopsa-park gaat eind september open, vlakbij de grens met Duitsland.

Het nieuwe park komt op ongeveer zes uur rijden van Kownaty, in de hoofdstad van Polen. Daar verscheen aan een kantoorgebouw in het centrum al een opvallend reclamebord met opschrift “Maya komt naar Warschau”. Verder staan ook de logo’s van Plopsa, bouwbedrijf CFE en de Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Capital op het bord.

Lees ook: Openingstijden, tarieven en een show: opening Majaland Kownaty nadert


Een groot bord kondigt de komst van het nieuwe themapark aan

Het nieuwe Plopsa-park zal draaien rond Maya de Bij en haar vrienden. Mogelijk komen er – net zoals in Majaland Kownaty – ook attracties van andere Studio 100-figuren zoals Heidi en Wickie de Viking. Op welke locatie het nieuwe park precies komt, wordt op dit moment bepaald, laat Van den Kerkhof weten. Binnen enkele weken zou meer informatie over de plannen volgen.

Plopsa is daarnaast ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw waterpark in België, net over de taalgrens in Wallonië. In 2020 breidt Plopsaland De Panne uit met een overdekte themazone en worden de eerste gasten verwacht in het Plopsa Hotel. Verder zijn er plannen voor parken in Tsjechië en een waterpark in Mechelen.

Bronnen: Looopings, CFE

Foto's

Gerelateerd nieuws

Definitief: tweede Poolse Plopsa-park komt in Warschau

27 september 2019

Dit is de locatie van Majaland Warschau: het 2e Plopsa-park in Polen

29 september 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Openingstijden, tarieven en een show: opening Majaland Kownaty nadert