Plopsa Hotel krijgt theaterthema, eerste tekeningen vrijgegeven

Gepubliceerd op 15/06/2016 om 17:51

Eindelijk weten we hoe het Plopsa Hotel er zal uitzien. Langs buiten zal het hotel er paleisachtig uitzien, binnenin krijgt het een theaterthema.

Met enkele jaren vertraging zal het Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne er dan toch komen. Het komt te liggen op het voorlopig nog braakliggend terrein tussen de ingang, Plopsaqua en de De Pannelaan. Wanneer de bouw van start gaat is nog niet ingepland, maar voor de opening wordt gemikt op Pasen 2018.

Vandaag werden de eerste concepttekeningen vrijgegeven. Daarop is te zien dat het interieur van het hotel er als een theater zal uit zien. De hotellobby krijgt een backstagelook met decoratieve details zoals rekwisieten. Mogelijk krijgen enkele kamers een speciaal thema, bijvoorbeeld een musical.


De voorgevel van het Plopsa (Theater) Hotel langs de straatzijde

In totaal komen er 120 kamers. Daarnaast zal het hotel ook beschikken over drie restaurants met capaciteit van 750 personen (parkzijde) en vijf vergaderzalen die vooral door businesspartners gebruikt zullen worden. Aan de Plopsa Boulevard komt een nieuwe winkel.

Gasten zullen hun wagen kunnen parkeren onder het Plopsa Hotel, waar een ondergrondse parking met twee verdiepingen voorzien wordt. Het hele project zal 16 miljoen euro kosten. Meer informatie en tekeningen kunnen gevonden worden in ons dossier.

Foto's

Gerelateerd nieuws

Details en ontwerpen Plopsa Hotel onthuld: opening in 2020

19 mei 2018

Nieuwe ontwerpen Plopsa Hotel tonen kamers vol Studio 100-details

7 januari 2019

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020