Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

Gepubliceerd op 17/11/2017 om 20:12

Eén jaar geleden speechte Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof in Orlando en onthulde er enkele nieuwe doelstellingen. Het ideale moment om eens terug te kijken naar wat er toen gezegd is…

Foto © IAAPA

Ieder jaar in november verzamelt de wereldwijde pretparktop in Orlando (Florida) voor de IAAPA Attractions Expo. Dat is ook dit jaar niet anders. Vorig jaar was Plopsa daar aanwezig om een bijzondere reden: CEO Steve Van den Kerkhof kreeg de eer om te speechen tijdens het General Managers and Owners Breakfast. Tijdens de presentatie blikte hij terug op de overnames door Plopsa en hun visie: “It all starts with content”. Een uitgebreid artikel daarover vind je hier.

Er werd niet alleen over het verleden gesproken, ook de toekomstplannen werden toegelicht. En die zijn ondertussen – één jaar later – al goed veranderd. Zo is het nog steeds de bedoeling dat Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne op termijn in totaal jaarlijks 2 miljoen bezoekers ontvangen. Het Plopsa Hotel dat daar mee voor moet zorgen, liep ondertussen wel vertraging op. 2018 wordt niet het openingsjaar van het hotel zoals vorig jaar gezegd werd, maar het jaar waarin de bouw start.

Daarnaast moet ook de huidige Camping Ter Hoeve naast Plopsaland bijdragen tot een bezoekersstijging voor de parken. In januari, enkele maanden na de presentatie in de Verenigde Staten, werden de plannen voor een Plopsa Camping met vakantiehuisjes van onder andere Wickie de Viking en Kabouter Plop onthuld. Wanneer die openen, is nog niet helemaal duidelijk.

4 nieuwe Plopsa-parken

Maar de grootste doelstelling was het aantal Plopsa-parken op 10 krijgen tegen 2019. Daarvoor moeten er nog vier extra parken komen: één daarvan is het overdekte themapark Majaland Kownaty in Polen. De bouw van het park is in een vergevorderd stadium en zo goed als alle attracties hebben hun plaats al gevonden. Vanaf de lente van 2018 zijn bezoekers welkom.


Enkele beelden uit de presentatie

Vermoedelijk worden de drie andere parken waterparken. Of het er tegen 2019 effectief drie gaan worden, lijkt erg onwaarschijnlijk, zeker nu er geen Plopsaqua in Deurne komt. Ook Plopsaqua Haßloch – dat naast Holiday Park moet komen – zal nog even op zich laten wachten nu de gemeente niet met Plopsa zal samenwerken. Komende zomer opent het park wel 7 nieuwe attracties in Holiday Indoor, een overdekt themagebied. Het derde nieuwe waterpark zou dat in Landen-Hannuit moeten worden.

Onlangs kwamen wel plannen naar buiten voor een Plopsa-park in Tsjechië. Het park zou gelijkaardig worden aan Majaland Kownaty en kreeg de voorlopige naam Plopsa Family (Indoor) Park. Een 30-tal buurtbewoners woonden in september een infovergadering bij in de gemeente Bílovci, waar het themapark moet komen op 20 minuten van de tweede grootste stad van Tsjechië.

Eén jaar later zijn de plannen van Plopsa dus al deels door elkaar geschud, onder andere door referenda in Antwerpen en Haßloch. Maar dat wil niet zeggen dat er niets op de planning staat: met de opening van Majaland Kownaty en Holiday Indoor en het Plopsa Hotel dat in 2018 stap voor stap zal verschijnen, belooft het een interessant jaar te worden.

Gerelateerd nieuws

Officieel: Holiday Indoor opent deuren vanaf dit weekend

20 juli 2018

Nieuw indoorgebied Holiday Park feestelijk geopend

7 april 2019

Holiday Park plant ‘Holiday Indoor’ met 7 nieuwe attracties

25 juli 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020