Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

Gepubliceerd op 28/05/2020 om 20:42

Vanaf 29 mei 2020 is er opnieuw een Plopsa-park open. Het Nederlandse Plopsa Indoor Coevorden verwelkomt vanaf dan – als eerste van de Plopsa-parken – opnieuw bezoekers.

Iets meer dan twee maanden nadat het park door de coronacrisis de deuren moest sluiten, zijn vanaf 29 mei 2020 weer bezoekers welkom in Plopsa Indoor Coevorden. Dat besloot de Veiligheidsregio Drenthe na overleg met het park, dat de afgelopen weken alles op alles heeft gezegd om weer op een veilige manier te kunnen openen.

Plopsa volgt de richtlijnen van het RIVM – het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu – en het protocol Veilig Samen Uit dat werd opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Zo voorziet het park bijkomende informatievoorzieningen, centrale desinfectiestations en wordt er een aangepaste bezoekerscapaciteit gehanteerd om anderhalve meter afstand te bewaren tussen huishoudens. Attracties zullen regelmatig grondig gereinigd worden.

Wie het park wil bezoeken, zal zijn ticket op voorhand online moeten reserveren. Wie al een ticket heeft, zal dat binnenkort kosteloos kunnen inruilen voor een nieuw ticket voor de gewenste bezoekdag. Ook abonnementhouders zullen hun bezoek online moeten reserveren. Jaarabonnementen die geldig waren tijdens de sluitingsperiode van Plopsa Indoor Coevorden, worden verlengd.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group

Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit. Met de extra genomen maatregelen zijn wij ervan overtuigd dat wij onze gasten ook in deze tijd een veilig maar ook zeker een gezellig dagje Plopsa Indoor Coevorden kunnen bieden.

Tijdens de eerste weken wordt slechts een heel beperkte capaciteit gehanteerd. Daarna wordt bekeken om de capaciteit geleidelijk aan op te bouwen. De capaciteit van het park zal in ieder geval de hele zomer beperkt blijven. Gedurende deze volledige periode zijn tickets voor bezoekers vanaf 1 meter 2,50 euro goedkoper.

Wie een bezoek wil brengen aan Plopsa Indoor Coevorden, zal dat op voorhand moeten reserveren en kan daarvoor terecht op de website van het park. Momenteel zijn er een beperkt aantal tickets beschikbaar tot eind augustus. Ook een heleboel vaak gestelde vragen en antwoorden werden gebundeld op de website.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Speciale acties bij Plopsa-parken tijdens winter

9 januari 2016

Opnieuw spookhuis tijdens Halloween in Plopsaland De Panne

7 oktober 2014

Plopsa-parken maken toegangsprijzen 2019 bekend

7 januari 2019

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020