Plopsa Indoor Coevorden veilt dagje uit ten voordele van zieke peuter

Gepubliceerd op 13/08/2015 om 16:32

In samenwerking met de Nederlandse lokale radiozender Omroep Menterwolde veilt Plopsa een exclusief dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar de genezing van een peuter met kanker.

Plopsa toont wederom haar goed hart. De pretparkengroep veilt een exclusief bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden, inclusief maaltijd en meet and greet. Het Nederlandse indoorpark doet dat samen met een lokaal radiostation.

De familie Sienôt heeft het hard te verduren. Amper 5 weken na de geboorte van hun zoon Jolan werd bij hem neuroblastoomkanker vastgesteld. Jolan is ondertussen een peuter van 2 jaar. Na vele agressieve chemobehandelingen kon de tumor gehalveerd worden en ziet het gezinnetje eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel.

De enige kans op hoop om deze ziekte volledig te nekken is immunotherapie. Deze is momenteel enkel te verkrijgen in Amerika.

Alja, moeder van Jolan:
We kregen de opdracht om ons klaar te maken voor een zeer kostbare reis over de oceaan. De artsen schatten dat alles bij elkaar ruim 60.000 euro gaat kosten. Wetende dat we, naast de zorg die we Jolan moeten bieden, het niet alleen kunnen redden, hebben we besloten hulp te vragen. Zo is de stichting Zorg voor Jolan in het leven geroepen.

Omroep Menterwolde, het lokale radiostation van de gemeente waar de familie Sienôt woonachtig is, leeft erg mee met de situatie waarin het gezin verkeert en wil graag wat geld in het laatje brengen voor de stichting Zorg voor Jolan. Plopsa Indoor Coevorden grijpt deze kans met beide handen om een extra duit in het zakje te doen. Naar aanleiding van dit goed doel veilt Plopsa via Facebook een exclusief dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden. De hoogste bieder mag samen met het gezin genieten van het park, een maaltijd en een meet and greet met een Plopsa-figuur als afsluiter.

Harold De Vries, parkmanager Plopsa Indoor Coevorden:
We waren erg aangedaan toen we het verhaal van Jolan hoorden. Als geëngageerde organisatie dragen we graag ons steentje bij aan dergelijk goed doel. We hopen op een goed herstel van Jolan en hopen hem in de toekomst zeker ook te verwelkomen in ons park.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa Indoor Coevorden krijgt eigen bushalte

21 mei 2010

Hans Bourlon en BV’s met de fiets naar Nederland

9 september 2009

Toegangsprijzen Plopsa-parken voor 2017 nu online

9 januari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020