Plopsa Indoor Hasselt breidt buitenzone uit

Gepubliceerd op 25/08/2010 om 16:55

Het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt wordt groter. De buitenzone breidt uit met 3.000 vierkante meter en vier attracties, waaronder dansende fonteinen en een 4D-bioscoop.

“De uitbreiding komt er omdat uit enquêtes bij bezoekers blijkt dat ze het buitengedeelte te klein vinden”, vertelt algemeen directeur Steve Van de Kerkhof. “Daar wilden we absoluut iets aan doen. Gelukkig heeft het stadsbestuur ons bijkomende grond ter beschikking gesteld waardoor we het park kunnen uitbreiden van 2.000 tot 5.000 vierkante meter. De geplande uitbreiding, die gespreid zal gebeuren over enkele jaren, is goed voor een investering van 2,5 miljoen euro. De eerste attractie die we bouwen, is De dansende fonteinen.”

De dansende fonteinen is een klassieker in de andere Plopsa-parken. “De attractie garandeert waterplezier tijdens de zomer”, vervolgt Van de Kerkhof. “De attractie is in de andere parken al jaren een van de favorieten van de bezoekers. Verder krijgt Maja de bij binnenkort in Plopsa Indoor een eigen filmzaal waar haar avonturen in 4D vertoond zullen worden. Er komen nog twee nieuwe attracties in het teken van Maja de bij en Wickie de viking, maar die plannen zijn nog niet concreet. Over uiterlijk vier jaar moet onze vernieuwde buitenzone, waarin de attracties die vandaag buiten staan allemaal een nieuwe plaats krijgen, volledig klaar zijn.”

Plopsa Indoor Hasselt wil in de toekomst zichtbaarder worden in het Hasseltse straatbeeld. “Daarvoor komen er in de Hasseltse binnenstad speeltuigen van bijvoorbeeld Bumba en Samson. We werken ook nog steeds aan de aanleg van een Plopsa-fietsroute in Hasselt. We bekijken nog langs waar die route moet lopen.”

bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerd nieuws

‘Kerst met Klus’ in Plopsa Indoor Hasselt

18 december 2012

Plopsa tevreden na wisselvallige zomer

30 augustus 2017

Opnieuw ingebroken in Plopsa Indoor Hasselt

14 februari 2017

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020