Plopsa informeert online over allergenen in restaurants

Gepubliceerd op 30/10/2017 om 11:20

Om bezoekers beter te kunnen informeren, deelt Plopsa vanaf nu de samenstelling en allergenen van gerechten in de restaurants. Het werkt daarvoor samen met een gespecialiseerde website.

Wie vanaf vandaag naar de websites van de Belgische Plopsa-parken surft, krijgt naast een beknopt overzicht van het assortiment nu ook informatie over de samenstelling daarvan. Op de pagina’s van de restaurants kan je doorklikken naar Checkjevoeding.be, waar je een lijstje met ingrediënten en mogelijke allergenen per gerecht krijgt.

Het aanbod voor bezoekers met allergieën is echter wel beperkt. Naast zoetigheden en sausjes heb je met een glutenintolerantie keuze uit één hoofdgerecht zonder gluten: balletjes in tomatensaus. Wafels zijn dan weer niet geschikt voor bezoekers met een soja-allergie. Veggie hamburgers en wok zijn afgestemd op de noden van vegetariërs, net zoals enkele pizza’s. Veganisten hebben in Plopsaland De Panne slechts één optie: appelmoes.

Om de informatie te verzamelen werkt Plopsa samen met Check Je Voeding, een online platform dat de samenstelling van gerechten in verschillende restaurants bundelt, zowel in het Nederlands als in het Frans. De website ontstond naar aanleiding van het vaak ontbreken van die informatie, zegt de bedenker.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Nu deze informatie vooraf online te raadplegen is, verliezen mensen geen tijd tijdens hun bezoek en kunnen ze in alle comfort reeds vooraf een keuze maken.

Bezoekers van de Plopsa-parken kunnen de allergenenlijsten al een tijdje opvragen in de restaurants zelf, maar vanaf nu kan dat dus ook via Plopsa.be. Binnenkort worden ze ook toegevoegd aan de Plopsaland-app.

Gerelateerd nieuws

Plopsa Coo afgehuurd op zondag 30 juni

28 juni 2013

Openingstijden Plopsa-parken in 2018 nu beschikbaar

6 december 2017

Krijg korting bij Plopsa met je Kids at the Movies-ticket!

29 augustus 2014

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020