Plopsa investeert 12,5 miljoen euro in parken

Gepubliceerd op 21/03/2014 om 18:27

Plopsa investeert ook dit jaar fors in haar parken. De grootste investeringen zijn voor Plopsaland De Panne en Holiday Park: Plopsaland De Panne breidt Wickieland uit en Holiday Park opent een voor Europa unieke coaster.

Plopsaland De Panne stelt komend seizoen het volledige afgewerkte Wickieland voor. In Wickieland werd en wordt er momenteel hard gewerkt aan de overdekte wachtrij van Wickie The Battle. Bezoekers wanen zich voortaan in een echt Vikingdorp als ze de nieuwe themazone betreden. Ze dwalen door een heus Vikinghuis alvorens ze elkaar kunnen bekampen in de waterattractie Wickie the battle. Het nieuwe Vikinghuis vormt de ingang en bijhorende wachtrij tot de nieuwe attractie, maar herbergt ook een winkel en twee horecapunten.

Daarnaast investeert het park in de vervanging van de kindercoaster Viktor’s race en een herwerking van de Bumba-zone. Viktor’s race wordt vervangen door een nieuwe coaster van hetzelfde type. De kindercoaster is volledig nieuw. Een ritje voelt hierdoor vlotter en soepeler aan en ook het zitcomfort is gestegen. De zone rond de vrolijke clown Bumba wordt vernieuwd. Naast Bumba’s speeltuin komen een nieuw winkel- en een horecapunt. De dagelijkse interactieve dansshow van de populaire kindervriend gaat door op het podium bij de speeltuin.

Wim Wauters, parkmanager Plopsaland De Panne:
Een bezoek aan Plopsaland De Panne moet zowel voor kinderen als voor volwassenen een magische beleving blijven. Daarom zetten we dit jaar in op de verdere afwerking en thematisering van het park. We hebben ons beste seizoen ooit achter de rug en hopen het komende jaar nog beter te doen. Investeren is daarom noodzakelijk. Dit jaar investeert Plopsa 3,5 miljoen in Plopsaland De Panne.

De werken aan het Plopsa-zwemparadijs, waarvan de opening gepland is voor april 2015, gaan onverminderd door in 2014. Plopsaland De Panne gaat opnieuw open op 6 april.

Holiday Park

De grootste investering van het komende jaar gaat naar het Duitse Holiday Park. Plopsa investeert maar liefst 7 miljoen euro in een voor Europa unieke achtbaan. De spectaculaire launch coaster reikt 50 meter hoog en lanceert inzittenden drie keer tijdens de rit. De gloednieuwe coaster wordt Sky Scream gedoopt. De eerste testritten vonden deze week plaats.

De attractie Teufelsfässer en bijhorende wachtrij krijgen een Wickie de viking-thematisatie. In de nieuwe themazone komen eveneens een Vikingbarbecue en een winkelpunt. Holiday Park opent zijn deuren opnieuw op 12 april.

Gerelateerd nieuws

Plopsa FunCard zet Heidi The Ride centraal

8 maart 2016

Zaterdag eerste Viva Brasil Summernight in Holiday Park

28 juli 2014

Drie nieuwe attracties in Holiday Park vanaf volgend seizoen

30 oktober 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020