Plopsa koopt Antwerpse tram voor Holiday Park

— Gepubliceerd op 16/06/2017 om 10:09 —

In Holiday Park komt binnenkort een vleugje Antwerpse geschiedenis te staan: een oude tram die tot vorig jaar rondreed in Antwerpen werd onlangs door Plopsa aangekocht tijdens een veiling.

Het gaat om een zogenaamde PCC-tram, waarvan er sinds 1960 tientallen zijn aangekocht door De Lijn. Van dit type tram werd een deel al in 2000 uit dienst genomen, de overige trams reden nog tot vorig jaar door het Antwerpse straatbeeld.

De tram die Plopsa gekocht heeft, werd in 2016 afgedankt. Hij krijgt nu een tweede leven in Holiday Park, het Plopsa-park in Duitsland. Daar zal de tram een plaats krijgen in Holly’s Cartoon Town, waar hij perfect past bij het Verkeerspark.


De tram die binnenkort naar Holiday Park verhuist

Er kon geboden worden op twee trams met verschillende bestickering. De tram die Plopsa kocht was – mede door zijn opvallende bestickering voor het zomers schoeisel van Havaianas – het populairst met 42 biedingen. Plopsa plaatste het hoogste bod: 6.750 euro. De tram is zo’n 15 meter lang en weegt 16 ton. Op dinsdag 20 juni vindt de officiële overdracht plaats. Naar verwachting zal de tram vanaf volgend voorjaar in Holiday Park te zien zijn.

Na het mislukte bod op het Amerikaanse presidentiële vliegtuig Air Force One in 2013, zal er in Holiday Park dus toch nog een authentiek vervoersmiddel kunnen prijken. Plopsa bood destijds 50.000 dollar voor de Air Force One, maar de aankoop ging niet door omdat het vliegtuig binnen de Verenigde Staten moest blijven.

Bronnen: De Lijn, Vavato

Foto's

De beste kortingen voor Holiday Park

Gerelateerd nieuws

Eerste decoratie nieuwe zone Holiday Park onthuld

14 februari 2017

Plopsa wil bod doen op ‘Air Force One’

15 mei 2013

Holiday Park gooit Halloween over andere boeg

18 september 2015

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

27 februari 2018