Plopsa koopt nieuwe Wave Swinger

Gepubliceerd op 22/11/2014 om 13:39

Plopsa heeft onlangs een nieuwe Wave Swinger, beter bekend als kettingmolen of zwiermolen, gekocht bij attractiebouwer Wooddesign. Mogelijk is dit een nieuwe attractie voor Plopsaland De Panne of Holiday Park.

Hoewel voor Plopsa het pretparkseizoen nog niet helemaal is afgelopen (Plopsaland De Panne is geopend tot 4 januari), denkt het al aan het volgende seizoen. De pretparkgroep heeft namelijk een nieuwe Wave Swinger (kettingmolen) aangekocht bij de Nederlandse attractiebouwer Wooddesign.

De bouwer kondigt zelf op zijn website aan dat het om een Wave Swinger van om en bij de 10 meter met 42 zitjes (10 dubbele) gaat. Mogelijk komt deze attractie te staan op het Kermisplein in Plopsaland De Panne, dat deze winter een grote vernieuwing zal ondergaan. Daar staat een kettingmolen, Wienerwalz, van Zierer. Wienerwalz is tussen 1985 en 1992 geopend in het Meli-Park. De exacte leeftijd van de attractie is niet bekend.


Wienerwalz in Plopsaland De Panne

Een andere mogelijkheid is dat de attractie in het Duitse Holiday Park komt te staan. Het park neemt deze winter afscheid van de Bounty Tower. Deze Wave Swinger zou kunnen dienen als vervanger voor de condor van Huss.

bron: Wooddesign

Gerelateerd nieuws

Holiday Parks Expedition GeForce is beste achtbaan van Europa

11 september 2016

Holiday Park opent indoorgebied voor het eerst tijdens de winter

20 september 2019

‘Expedition GeForce’ opnieuw de beste stalen coaster van Europa

7 maart 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020