Plopsa krijgt concurrentie voor zwembad in Antwerpen

Gepubliceerd op 26/05/2017 om 12:51

Plopsa is niet de enige kandidaat die een zwembad wil bouwen in Deurne nabij Antwerpen. Alle geïnteresseerden kunnen nu hun plannen indienen bij de stad.

Op de marktbevraging voor een nieuw zwembad aan de Ruggeveldlaan in het Antwerpse Deurne hebben verschillende kandidaten ingetekend. Ook Plopsa wil op die plaats graag een waterpark openen: een uniek Plopsaqua, verschillend van dat in De Panne.

De kandidaat-investeerders kunnen nu hun voorstel indienen. Die voorstellen moeten voldoen aan de voorwaarden die de stad heeft opgelegd. In het nieuwe waterpark moeten zeker een 25-meterbad en een instructiebad komen. Bovendien moeten Antwerpenaren en verenigingen er met 40% korting kunnen zwemmen. Ook voor scholen en zwemclubs moeten er voordelige tarieven komen.

Welke bedrijven er naast Plopsa nog geïnteresseerd zijn, is niet bekend. In september of oktober zouden we de voorkeur van het stadsbestuur moeten weten. Dan zal het één jaar geleden zijn dat Plopsa voor het eerst interesse toonde in Antwerpen om er een zwembad te bouwen.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group (in oktober 2016):
Voor Plopsa is Antwerpen een zeer interessante locatie. Het zou Plopsa nog bekender maken in Vlaanderen, maar ook vanuit Nederland is het schitterend gelegen.

Tijdens de openingsshow van Heidiland vorige maand kregen we al enkele concepttekeningen te zien van het mogelijke Plopsaqua Deurne. Daarop zijn verschillende Studio 100-thema’s te zien, waaronder Bumba en Maya de Bij.

Plopsa is al een tijdje op zoek naar locaties voor nieuwe Plopsaqua’s. Op dit moment voert het ook gesprekken met de gemeenten Landen en Hannuit voor een gemeenschappelijk waterpark in Wallonië. Ook Mechelen is kanshebber op een eigen Plopsaqua. De plannen voor een zwembad bij Holiday Park lijken na het verloren referendum even opzij geschoven te zijn.

Bron: Gazet van Antwerpen

De beste kortingen voor Plopsaqua De Panne

Gerelateerd nieuws

Plop trakteert De Patine in Zonnebeke op verrassingsontbijt

2 april 2016

Het nieuwe ‘PlopsaFUN magazine’ is er!

27 juni 2013

De Plopsa-parken beleefden een magisch jaar!

18 december 2012

Plopsaland De Panne waarschuwt voor frauduleuze e-mails

21 juni 2018

Nieuwigheden vlak voor de zomer in Plopsaland De Panne

14 juni 2018

Gers Pardoel komt opnieuw naar Plopsa Theater

12 juni 2018