Plopsa maakt namen grote glijbanen Plopsaqua bekend

Gepubliceerd op 01/02/2015 om 19:45

Sinds vanavond weten we hoe de drie grote glijbanen van Plopsaqua heten. Plopsa koos voor Sky Drop, De Glijdende Banden en Disco Slide.

Tot vanavond was het nog gissen hoe twee van de drie grote glijbanen in Plopsaqua heten. Afgelopen week raakte al bekend dat de spectaculairste glijbaan van het waterpark, en tevens de hoogste van België, de naam Sky Drop krijgt. Nu weten we ook dat de bandenglijbaan De Glijdende Banden heet en dat de glijbaan waarin je zelf de muziek kiest Disco Slide als naam krijgt.

Sky Drop

Over de Sky Drop (aangekondigd als SuperLoop) weten we dat het lanceerplatform op 19 meter hoogte staat. De bezoekers nemen er plaats in een rode cabine, waarna de grond onder hun voeten verdwijnt er ze een bijna loodrechte vrije val maken. Het lanceerplatform werd op 22 april 2014 geplaatst.

De Glijdende Banden

In de X-Tube-glijbaan nemen één of twee bezoekers plaats in een grote band en glijden ze vervolgens doorheen de glijbaan. Deze glijbaan is 15 meter hoog.

Disco Slide

In de glijbaan Disco Slide, tot voor kort bekend onder de naam Blackhole, kiest de bezoeker zelf welke muziek hij wil horen tijdens de rit. Bovendien registreert de glijbaan ook hoe snel de zwemmer doorheen de glijbaan raasde. Aangezien de glijbaan 11 meter hoog is, kan die snelheid aardig oplopen.

Naast deze drie grote glijbanen komen er ook nog drie kleinere glijbanen in de zogenaamde Wickiestad. Of en welke namen die krijgen, is nog niet bekend. Ook de naam van het restaurant is nog niet bekend.

Plopsaqua opent de deuren vanaf 22 maart 2015. Meer info over het waterpark vind je op deze pagina.

Gerelateerd nieuws

Plopsa gaat voorstel indienen voor Plopsaqua in Wallonië

17 oktober 2016

Plannen subtropisch zwembad voorgesteld

24 juli 2012

Eerste tests met water in Plopsaqua

27 juni 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020