Plopsa neemt deel aan EAS-beurs in Barcelona

Gepubliceerd op 27/08/2016 om 10:13

Ook dit jaar zal Plopsa te vinden zijn op de Euro Attractions Show, dé beurs voor de pretparkindustrie in Europa. De stand van Plopsa zal andere parken warm maken voor de Studio 100-figuren.

Voor de derde keer zal Plopsa van 18 tot 22 september te vinden zijn op de Euro Attractions Show, kortom EAS. EAS is de beurs waar pretparken uit heel Europa elkaar ontmoeten en wordt georganiseerd door de wereldwijde koepelorganisatie voor themaparken IAAPA. EAS zal volgende maand doorgaan in conferentiecentrum Fira Gran Via, in Barcelona, Spanje.

Plopsa zal tijdens de beurs te vinden zijn op stand 1945 in de Fira Gran Via. De bedoeling is om licenties voor het gebruik van Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi te verkopen aan andere, niet-Plopsa pretparken. Die parken mogen dan attracties en themazones rond deze figuren openen.

Het bekendste voorbeeld van een pretpark dat reeds zo’n licentie gekocht heeft, is Holiday Park Kownaty dat eind 2017 de deuren zal openen in Polen. Eerst opent er een eigen Majaland, later volgen er nog een themapark, een Wickieland, een hotel en veel meer.

Plopsa is niet nieuw op de pretparkbeurs. In 2014 nam Studio Plopsa voor het eerst deel, toen in Amsterdam. Enkele maanden later stond de Plopsa-stand in Orlando (Verenigde Staten) voor de IAAPA Attractions Expo. Ook vorig jaar was Plopsa aanwezig, toen in de Zweedse stad Göteborg.


Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group

Van 14 tot 18 november gaat in Orlando, Florida, de IAAPA Attractions Expo door. Plopsa staat zelf niet op die beurs, maar CEO Steve Van den Kerkhof zal er op 16 november wel spreken voor een groep pretparkleiders tijdens het General Managers and Owners Breakfast. Het ontbijt is één van de hoogtepunten van de beurs en hét moment voor pretparken wereldwijd om hun netwerk uit te breiden.

Het is nog maar de tweede keer dat een Europeaan tijdens deze Breakfast een speech zal geven. CEO’s van onder andere Six Flags, Walt Disney Parks and Resorts en Universal Parks gingen Steve al voor. Steve Van den Kerkhof speechte in 2014 ook al tijdens de Leadership Breakfast tijdens de EAS-beurs in Amsterdam.

Bron: IAAPA

Gerelateerd nieuws

Plopsa krijgt concurrentie voor zwembad in Antwerpen

26 mei 2017

Plopsa steunt Missing Type-actie van Rode Kruis

16 augustus 2016

Plopsa-personeel in het nieuw dankzij JBC

13 april 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020