Plopsa overwoog Ghost Rockers als thema voor houten achtbaan

Gepubliceerd op 16/08/2016 om 21:29

Volgend seizoen opent Plopsaland De Panne de gloednieuwe attractie Heidi The Ride. Het Heidi-thema past perfect bij de houten achtbaan, al lagen er voor het thema nog andere opties op tafel…

Als je de parking van Plopsaland De Panne oprijdt, springt de nieuwste aanwinst van het park meteen in het oog. Sinds enkele maanden staat langs de parkgrenzen van Plopsaland een 627 meter lange houten achtbaan. Vlak na de aankondiging van de houten achtbaan onthulde Plopsa dat het voor Heidi koos als thema voor de attractie en de omringende zone.

Heidi, het weesmeisje uit een dorpje in de Zwitserse bergen, waar het vol staat van de houten huisjes, lijkt perfect als thema voor de houten achtbaan. Al stond het nog niet vanaf het begin vast dat het thema Heidi zou worden, zegt Plopsa-baas Steve Van den Kerkhof in een interview met pretparkmagazine Brakesection.

Er waren enkele thema’s waaruit Plopsa uiteindelijk Heidi koos. Toen de knoop werd doorgehakt, waren er nog twee mogelijke opties: Heidi en Ghost Rockers, een recentere productie van Studio 100 over vijf studenten die les volgen aan het DAM, een school voor dans, acteren en muziek.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Ghost Rockers heeft het niet gehaald omdat Heidi een internationaler merk is waarin Studio 100 momenteel veel geld investeert. Daarnaast is Heidi ook bekend bij onze Franstalige bezoekers, waardoor we er beter mee kunnen adverteren in Frankrijk.

Sinds dit seizoen is het filmterras op het Dorpsplein in Plopsaland De Panne wel omgevormd tot een Ghost Rockers-terras met foto’s van de personages en het Ghost Rockers-busje.

Niet alleen voor het thema, maar ook voor de lay-out en de bouwer van de achtbaan lagen verschillende opties op tafel. Uiteindelijk werd gekozen voor een aangepaste versie van White Lightning (een uit hout en staal opgebouwde achtbaan in Fun Spot America in Orlando, Florida) en voor het Amerikaanse Great Coasters International als bouwer.

In datzelfde interview heeft Steve Van den Kerkhof het ook over de capaciteit van de baan en het park, wachttijden en de herkomst van het idee voor een houten achtbaan. Het hele interview valt te lezen in het recentste nummer van pretparkmagazine Brakesection.

Heidi The Ride zal deel uitmaken van de nieuwe themazone Heidiland, dat naast de houten achtbaan ook bestaat een kleine draaimolen, een restaurant, een winkel en een sanitair blok. De opening staat gepland in de paasvakantie van 2017.

Bron: Brakesection Magazine

Gerelateerd nieuws

Heidi The Ride nog niet open door geluidsoverlast

20 juli 2016

Plopsaland reageert op verhaal van gehandicapte bezoeker

3 augustus 2017

Plopsa start met eigen vlogs op YouTube

22 december 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020