Plopsa-parken bekroond met 5 Diamond ThemePark Awards

Gepubliceerd op 16/05/2018 om 12:14

Opnieuw vallen de Plopsa-parken in de prijzen. Vanochtend kon de pretparkgroep 5 van de 24 nominaties verzilveren tijdens de Diamond ThemePark Awards.

Dat de Plopsa-parken nog steeds gesmaakt worden bij het publiek bleek vanochtend nog maar eens. In het Nederlandse dierenpark Beekse Bergen vond de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards plaats. Met deze awards worden de beste pret- en dierenparken van Europa in de kijker geplaatst. Dit jaar brachten 35.000 pretparkliefhebbers hun stem uit.

Plopsa mocht 5 keer het podium op om een award in ontvangst te nemen. De eerste was voor Plopsaland De Panne, dat zich opnieuw het Meest Kindvriendelijke Familiepark van België mag noemen. Plopsa Indoor Hasselt sleept dan weer de titel van Beste Kinderpark van België en Nederland in de wacht.

Patrick Joossens, mede-organisator:
Bij elke verkiezing van de Diamond ThemePark Awards scoren de Plopsa-parken bijzonder goed bij kenners en publiek. Dat Plopsa hoog scoort in de categorieën waarbij familiale waardes hoog staan aangeschreven, hoeft dan ook niet te verbazen.


Plopsaland De Panne is het Meest Kindvriendelijke Familiepark

Ook op culinair vlak worden de Plopsa-parken beloond. De menukaart en de Italiaanse sfeer van Mr. Spaghetti in Plopsaland De Panne valt duidelijk in de smaak, want het werd uitgeroepen tot Beste Restaurant van het land. Eerder werd al duidelijk dat de spaghetti van het restaurant de beste van alle pretparken is. Bij de vorige editie van de Diamond ThemePark Awards kwam Restaurant Prinsessia als beste uit de bus.

Expedition GeForce ging aan de haal met de prijs voor Derde Beste Europese Attractie. Vorige week eindigde de megacoaster van Holiday Park al op de 7e plaats bij de Amerikaanse TPR Coaster Poll. Tenslotte ging de E-Award – die uitgereikt wordt aan het park met de beste online inspanningen – nog naar de Plopsa Group.

Dat brengt het totale aantal Diamond ThemePark Awards voor Plopsa op 5. Daarmee doet het beter dan vorig jaar, toen er 3 prijzen naar Plopsa gingen.

Foto

Gerelateerd nieuws

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

45 jaar Holiday Park met nieuw logo en terugkeer Holly

30 november 2015

Holiday Park-achtbaan wordt opgebouwd in Eifelpark

12 maart 2017

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Dan toch: Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

23 december 2019