Plopsa-parken bekroond met European Star Awards

Gepubliceerd op 07/10/2015 om 11:04

Gisterenavond werden de European Star Awards voor de vierde maal uitgereikt door het vooraanstaande Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Hierbij vielen drie Plopsa-parken in de prijzen, goed voor zes top 10-plaatsen.

De prestigieuze European Star Awards werden gisteren voor het vierde jaar op rij uitgereikt door het tijdschrift Kirmes & Park Revue op basis van de kritische mening van een 33-koppige onafhankelijke vakjury. Hiermee wil men uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne doet het op Europees vlak erg goed. Het grootste pretpark van België kaapte tijdens de uitreiking de tweede plaats weg binnen de categorie Europe’s Best Family Parks. Het recent geopende waterpark Plopsaqua De Panne veroverde een mooie achtste plaats binnen de categorie Europe’s Best Water Parks. In de categorie Europe’s Best Family Rides eindigde De Grote Golf op plaats zes.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa:
De awards zijn een bekroning voor het hele Plopsa-team. De reacties van onze bezoekers op deze attracties zijn erg lovend, maar daarenboven zijn we enorm tevreden met deze officiële erkenning van de experts in het vak! Het is fantastisch dat onze investeringen gewaardeerd worden, wat een drijfveer is om onze bezoekers op de meest verrassende manieren te blijven entertainen.

Holiday Park

Holiday Park mocht dit jaar twee awards in ontvangst nemen. Het Duitse Plopsa-park oogst opnieuw succes met de coaster Sky Scream. Deze werd vorig jaar pas geopend en kreeg voor het tweede jaar op rij een puike derde plaats toegekend binnen de categorie Europe’s Best Steel Coasters. Expedition GeForce behaalde de zesde plaats in die categorie.

Daarnaast kaapt de nieuwkomer Sky Fly meteen de derde plaats weg in de categorie Europe’s Best New Attractions 2015. De gloednieuwe interactieve vliegattractie heeft net z’n eerste zomer achter de rug en werd met veel gejuich onthaald. In de attractie worden bezoekers via een arm in een cirkel van 30 meter geslingerd en kunnen de bezoekers zelf bepalen hoeveel actie ze wensen doordat de 12 vliegtuigjes elk afzonderlijk kunnen bewegen.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Heel wat nieuwigheden op tweede HoPa Fanday

8 september 2013

‘Expedition GeForce’ opnieuw verkozen tot beste Europese coaster

11 september 2012

Plopsa bekroond met European Star Awards

25 september 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020