Plopsa-parken beleven uitstekende juli-maand

Gepubliceerd op 01/08/2013 om 18:12

De Plopsa-parken hebben er een goede, zelfs uitstekende, juli-maand opzitten. Plopsaland De Panne kreeg de afgelopen maand maarliefst 239.000 bezoekers over de vloer. Dat is zo’n vier procent meer dan vorig jaar. In Plopsa Coo kwamen er 100.000 bezoekers langs, vijf procent meer dan vorig jaar.

Plopsaland De Panne
Het meest bezochte park van België, Plopsaland De Panne, telde in de maand juli maarliefst 239.000 bezoekers. Dit vertegenwoordigt een stijging van vier procent ten opzichte van de succesvolle juli-maand in 2012. Daarmee boekt Plopsaland De Panne het tweede beste resultaat ooit! Heel veel nieuwsgierigen wilden kennismaken met de nieuwe themazone Wickieland en het luxueuze Plopsa-theater, die begin deze zomer officieel werden geopend.

Wim Wauters, parkmanager:

“De nieuwe attracties in Wickieland vallen bijzonder goed in de smaak. De waterattractie Wickie The Battle zorgde voor de nodige afkoeling en is daarom bijzonder populair bij de zomerse temperaturen.”

In het voorjaar stelde Plopsaland De Panne reeds een vernieuwde zone voor: de wereld van Kaatje. De vele nieuwigheden (Wickieland, het Plopsa-theater en de wereld van Kaatje) in combinatie met het prachtige zomerweer zorgden voor een uitstekende eerste helft van de zomervakantie.

Bezoekers kunnen nog t.e.m. 16 augustus elke weekdag genieten van een knotsgekke ‘Samson en Gert zomershow’ in het Plopsa-theater. Op weekenddagen trakteert Kabouter Plop de bezoekers op een spetterende Plop-show.  Op zaterdagavond blijft het park extra lang open tijdens de Zomernocturnes. Bezoekers kunnen dan de echte Studio 100-helden ontmoeten tijdens de vele meet and greets.

Plopsa Coo
Hetzelfde verhaal luidt bij Plopsa Coo. In juli 2013 mocht het park in de Belgische Ardennen 100.000 bezoekers verwelkomen.

Jean-Luc Bertrand, parkmanager:

“De zomervakantie is uitstekend gestart. We mochten afgelopen maand 5% meer bezoekers ontvangen ten opzichte van vorig jaar.”

Gerelateerd nieuws

Voor 12 euro naar Plopsa dankzij Brantano

8 april 2015

Plopsa organiseert ludieke actie rond verkiezingen

20 mei 2014

Plopsa Coo trekt land rond met dinosaurussen

24 juni 2015

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020