Plopsa-parken maken kans op 10 Diamond ThemePark Awards

Gepubliceerd op 05/10/2016 om 19:56

In april volgend jaar worden de Diamond ThemePark Awards opnieuw uitgereikt. Naar goede gewoonte hebben de Plopsa-parken ook dit jaar weer heel wat nominaties beet.

Komend weekend gaat de stemming voor de zevende editie van de Diamond ThemePark Awards van start. De awards zijn zowat dé prijzen voor pretparken en dierentuinen in België en Nederland.

Dit jaar kan er 10 keer gestemd worden op de Plopsa-parken, in evenveel categorieën. Enkel de Efteling doet het beter en is 11 keer genomineerd.

Nominaties

Plopsaland De Panne is als park op zich genomineerd in de categorieën Beste Pretpark (BE/NL), Meest Kindvriendelijke Park (BE/NL) en Park met de Beste Shows en Entertainment (BE/NL). Ook enkele attracties in het park maken kans op een award: Anubis The Ride is genomineerd als Beste Achtbaan (BE/NL), de SuperSplash als Beste Waterattractie (BE/NL) en de ROX Flyer maakt kans op de titel Meest Spectaculaire Attractie (BE/NL).

Het in december vorig jaar geopende Restaurant Prinsessia maakt kans op de titel Beste Restaurant (BE/NL). Plopsaqua, het subtropisch zwemparadijs in Plopsaland De Panne, is genomineerd in de categorie Beste Waterpark (BE/NL).


De SuperSplash (Plopsaland De Panne) is genomineerd als Beste Waterattractie

De Plopsa Group maakt ook dit jaar kans op de E-award. Deze award beloont parken die sterk inzetten op hun website, sociale media …

Op Europees vlak is Expedition GeForce in Holiday Park genomineerd als Beste Stalen Achtbaan. De achtbaan sleepte onlangs al twee keer de titel van beste stalen achtbaan van Europa in de wacht bij de Golden Ticket Awards en de European Star Awards.

UPDATE (13 oktober 2016 – 20:47)
Plopsa heeft nog een extra nominatie te pakken: in de categorie Beste Halloween is Dinoween in Plopsa Coo één van de 13 kanshebbers. De genomineerden werden vandaag bekend gemaakt. Stemmen voor deze categorie kan ook vanaf vandaag.

Stemmen

Op zaterdag 8 oktober gaat de online stembus van de Diamond ThemePark Awards open. Vanaf dan is het mogelijk om te stemmen op je favoriete parken en attracties. De stemprocedure loopt tot eind november.

Tijdens de paasvakantie van 2017 weten we welke parken en attracties in de prijzen vallen. De awarduitreiking vindt plaats in Walibi Belgium.

Bron: Diamond ThemePark Awards

Gerelateerd nieuws

Plopsa investeert 8 miljoen euro in een voor Europa unieke achtbaan (persbericht)

26 augustus 2013

Heel wat nieuwtjes onthuld op PlopsaFanday

29 november 2014

Plopsa bekroond met European Star Awards

25 september 2014

Plopsaqua De Panne gaat sauna verhuizen

13 januari 2020

Al 18.000 bezoekers voor winteropening Holiday Indoor

8 januari 2020

Dan toch: Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

23 december 2019