Plopsa-parken maken kans op 7 awards bij Diamond ThemePark Awards

— Gepubliceerd op 21/03/2015 om 09:48 —

Sinds vandaag is het mogelijk om te stemmen voor de Diamond ThemePark Awards. Plopsa is 7 keer genomineerd in de verschillende categorieën van de belangrijkste pretpark- en dierentuinawards van de lage landen.

Voor de vijfde keer op rij worden ook dit jaar heel wat Belgische en Nederlandse pretparken en dierentuinen beloond voor wat ze het afgelopen jaar presteerden. De organisatie van de Diamond ThemePark Awards heeft de afgelopen weken al heel wat details over de awards onthuld op Facebook, maar vanaf vandaag weten we welke parken genomineerd zijn in welke categorie.

Plopsa wist ook dit jaar enkele nominaties te verzilveren. De groep is, met zijn verschillende parken, genomineerd in 7 verschillende categorieën. In de categorie Beste Pretpark is het mogelijk om te stemmen op Plopsaland De Panne. Anubis The Ride, de topachtbaan van Plopsaland De Panne, is genomineerd voor Beste Attractie. Net zoals de voorgaande jaren is het Plopsa-park aan de Belgische kust ook genomineerd als Meest Kindvriendelijke Park. Het park wist deze prijs al enkele keren binnen te halen.

Plopsaland De Panne maakt niet enkel kans op de prijzen voor Beste Pretpark en Meest Kindvriendelijke Park, maar ook voor die van Mooiste Park. De verdiensten van de Plopsa-groep op de sociale media en de website kunnen beloond worden met de e-Award.


Plopsaland De Panne werd vorig jaar verkozen tot Beste pretpark van België (foto: Plopsa)

De Diamond ThemePark Awards onderscheiden ook enkele niet-Belgische en Nederlandse pretparken. In de categorie Beste Achtbaan op Europees vlak is Expedition GeForce in Holiday Park genomineerd. De vorig jaar geopende achtbaan Sky Scream in datzelfde park maakt kans op de award voor Beste Nieuwe Attractie van Europa.

Ook het Parc à Gibier in Coo, het vroegere Wildpark van Plopsa Coo, is genomineerd. Het wildpark maakt kans op de prijs voor Beste Wildlife Dierentuin. Het Wildpark was tot de zomer van 2013 een onderdeel van Plopsa Coo. De PlopsaFansite maakt met de door hen georganiseerde PlopsaFanday kans op de award voor Beste actie door een fan.

Wie wil stemmen voor de Diamond ThemePark Awards kan dat tot en met het einde van de paasvakantie doen via deze link. De uitreiking vindt plaats op 28 april 2015 tijdens een evenement in Pairi Daiza. Vorig jaar haalde Plopsa nog 13 nominaties binnen. De groep won toen in totaal 7 awards.

Gerelateerd nieuws

Straat met meeste Plopsa-abonnees ligt in Poperinge!

23 maart 2013

Duitsland krijgt op termijn drie Plopsa indoorparken

1 mei 2010

Rachel ‘Oma Plopsa’ Lammens (93) overleden

28 september 2017

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018

“Houten achtbaan Majaland Kownaty wordt kopie van Heidi The Ride”

27 februari 2018