Plopsa-parken presenteren tal van nieuwigheden deze zomer

Gepubliceerd op 20/06/2019 om 19:19

Na een succesvol voorjaar met een uiterst goede paasvakantie stomen de Plopsa-parken zich helemaal klaar voor het zomerseizoen. Hoogtepunt in Plopsaland De Panne wordt de heropening van De Boomstammetjes als Dino Splash.

De zomer belooft een interessante periode te worden in de Plopsa-parken. Traditiegetrouw pakken de parken uit met extra evenementen, shows en laatavondopeningen. Daarbovenop openen twee Plopsa-parken deze zomer een nieuwe attractie: Dino Splash in Plopsaland De Panne en houten achtbaan Wilkołak in Majaland Kownaty.

Plopsaland De Panne

De Boomstammetjes in Plopsaland De Panne worden momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen en volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De populaire waterattractie wordt vanaf deze zomer de Dino Splash: een echte belevingsattractie waarbij bezoekers doorheen een prehistorisch landschap met levensechte, bewegende dinosaurussen varen.

Dino Splash in Plopsaland De Panne is momenteel nog in aanbouw

De officiële opening is gepland voor 2020, maar bezoekers kunnen de Dino Splash deze zomer wel al in avant-première uittesten. Kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro.

Allerlaatste Samson & Gert Zomershow

Onlangs maakte Gert Verhulst zijn afscheid van Samson & Gert bekend en valt na 20 jaar ook het doek over de legendarische Samson & Gert Zomershow in Plopsaland De Panne. Gelukkig komen ze, tijdens weekdagen van 22 juli tot en met 23 augustus, maar al te graag nog eens naar Plopsaland De Panne voor de allerlaatste Zomershow. Naar traditie wordt de show kracht bijgezet door een fantastisch live-orkest.

F.C. De Kampioenen Fandagen

De cast van F.C. De Kampioenen geeft de aftrap van de zomer in Plopsaland De Panne. Van 12 tot en met 15 juli ontmoeten bezoekers onder andere Boma, Carmen, Doortje, Bieke en Marcske in het enige echte F.C. De Kampioenencafé met de originele decors.

Nacht van de Abonnees

Op zaterdagavond 6 juli verwent Plopsaland De Panne 10.000 abonnees tijdens de exclusieve laatavondopening: Nacht van de Abonnees. Hanne, Marthe en Klaasje van K3 openen het feest met een swingend optreden. De avond wordt afgesloten met een knallende dj-set en een spetterend vuurwerk.

Nocturnes op woensdag én vrijdag

Daarnaast pakt Plopsaland De Panne nog zeven opeenvolgende woensdagen uit met Plopsa Late Night, waarbij de attracties tot 22u30 openblijven en de dag met een spectaculair vuurwerk afgesloten wordt.

Nieuw zijn de laatavondopeningen op vrijdagen, van 2 tot en met 16 augustus. Tijdens de Magic Bubble Nights vullen bellen de lucht en wonderlijke wezens nodigen de bezoekers uit om deze mysterieuze bellenwereld te ontdekken.

Plopsaqua De Panne

Na de succesformule van het nachtzwemmen van vorige zomer, is Plopsaqua De Panne elke vrijdag, van 26 juli tot en met 30 augustus, tot 00u30 geopend voor een verfrissende duik. Ook op woensdagen, van 17 juli tot en met 28 augustus, kunnen bezoekers waterpret tot 22u00 beleven.

Overigens werd begin mei het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit: het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. In samenwerking met de steden Hannuit en Landen zal er nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd worden, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

Het waterpretpark krijgt een zone die volledig rond Bumba’s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting waardoor bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld worden.

Plopsa Indoor Hasselt

De echte Kabouter Klus van televisie ruilt de Melkherberg in voor een zomervakantie in Plopsa Indoor Hasselt. Elke weekdag, van 22 juli tot en met 23 augustus, staat hij op het podium met een knotsgekke zomershow vol dansjes, liedjes en leuke moppen. Voor de allerkleinsten is de aanwezigheid van Bumba uiteraard een must. De publiekslieveling geeft dan ook elke dag het beste van zichzelf tijdens de Bumba Magico Show.

Plopsa Indoor Hasselt beschikt ook over een ruime Buitenzone

Plopsa Coo

PAW Patrol Nocturnes

Met de PAW Patrol Nocturnes pakt Plopsa Coo uit met een gloednieuw zomerconcept. Elke woensdag, van 17 juli tot en met 28 augustus, hangt er niet alleen een magische sfeer in het park, bezoekers krijgen er ook de kans om de meer dan 20 attracties en de adembenemende natuur bij het vallen van de avond te beleven en de razendpopulaire pups van PAW Patrol te ontmoeten. Vervolgens barst er om 22u00 een spetterend vuurwerk los boven de beroemde Watervallen van Coo.

K3 Dagen

Om de Nationale Feestdag te vieren, nodigt Plopsa Coo op zaterdag 20 en zondag 21 juli de meiden van K3 uit voor een spetterend optreden. Klassiekers, maar ook de nieuwe zomerhit ‘Jij bent mijn Gigi‘ staan op het programma tijdens dit feestelijke weekend.

Gerelateerd nieuws

Attractie Octopus uit Plopsa Coo duikt op in Frankrijk

23 maart 2018

Plopsa-parken introduceren vegetarisch aanbod

24 maart 2016

Succesvolle paasvakantie voor de Plopsa-parken

13 april 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020