Plopsa-parken staan voor najaar boordevol evenementen

Gepubliceerd op 28/09/2015 om 15:58

Het wordt een veelbelovend najaar voor Plopsa. De evenementenkalender bulkt uit met tal van spectaculaire evenementen. De pretparkengroep gaat voluit voor extra animatie tijdens de evenementen.

Heel wat Studio 100-figuren fleuren de najaarsperiode in de Plopsa-parken op en maken hun opwachting in de De Panne, Hasselt, Coevorden en Coo. Plopsa wil hiermee volop de kaart trekken van extra animatie bovenop het ruime aanbod van attracties.

Plopsaland De Panne

Een dagje uit in Plopsaland De Panne is onvergetelijk voor de hele familie. Naast de achtbanen, magische attracties, liveshows en meet and greets zijn er de komende maanden ook nog vele extra’s. In Plopsaland De Panne is er voor alle leeftijden wel iets spannends te beleven!

Halloween met Piet Piraat en Berend Brokkenpap (3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 en 31 oktober en 1, 7 en 8 november 2015)
Piet Piraat en Berend Brokkenpap zijn klaar voor het grootste halloweenfeest van het jaar! De piraten besluiten Halloween te vieren in een verlaten piratenmuseum. Maar wanneer Berend een oud, stoffig beeldje kapot laat vallen verzeilen onze twee piraten in een spannend avontuur met spoken, sprekende spiegels en schatkisten.

Plopsaland De Panne is tijdens Halloween gehuld in een schrikwekkend halloweenkleedje met veel leuke decoratie en animatie. Wanneer het begint te schemeren, trekken de griezels samen door Plopsaland in de Halloween Parade.

Ketnet Halloween Nocturnes (2 tot 6 november 2015)
Tijdens de Ketnet Halloween Nocturnes kan je nog meer griezelen in Plopsaland De Panne. De attracties blijven extra lang open, tot 19u. Bovendien kan je Ketnet-wrapster Charlotte ontmoeten tijdens de Ketnet King Size Live on Stage in het Plopsa Theater.

Sint Weekends (14, 15, 21, 22, 28 en 29 november en 5 en 6 december 2015)
Staat jouw schoentje al klaar? Wees snel want in de verte komt de stoomboot al aan! De Pieten staan op het dek al vrolijk heen en weer te zwaaien en kunnen niet wachten om Plopsaland te bezoeken. Wie weet zit je wel plots naast één van de Zwarte Pieten op je favoriete attractie!

Zorg dus dat je er dit jaar bij bent om Sinterklaas en de Pieten toe te wuiven tijdens hun grote intrede. Nadien kan je samen met hen nog een leuk avontuur beleven tijdens de Sint Show. Vergeet zeker je verlanglijstje niet mee te brengen om nadien aan Sinterklaas af te geven.

Op 28 en 29 november komt de grootste Sinterklaas Parade van het land met vijf praalwagens en 50 Pieten naar Plopsaland De Panne!

Winter Plopsaland (12 december 2015 tot 3 januari 2016)
Beleef een feeërieke kerst in Winter Plopsaland! Geniet van de honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizenden lichtjes, droom weg bij de bekende melodietjes en bewonder de dansjes van de opgewekte kerstelfjes, tinnen soldaatjes en andere kerstfiguurtjes die vrolijk om je heen dartelen.

Om helemaal in de wintersfeer te komen kan je nog enkele rondjes schaatsen op de ijspiste of een frisse neus ophalen op de vele andere leuke attracties. Mag het toch ietsje warmer? Wat dacht je van een bezoekje aan Mayaland, knisperende kampvuren of een chocolademelk? ’s Avonds kan je nog genieten van de Winter Parade met fonkelende verlichte kostuums!

Winter Plopsaland wordt tevens in stijl ingezet met de opening van het nieuwe Prinsessia Kasteel! Je kunt er rondzwieren in de balzaal en smullen als een echte prinses in het Prinsessia Restaurant. Lakeien lopen zich de benen uit het lijf om jou de beste service te bezorgen en de heerlijkste gerechten voor te schotelen.

En er is meer, want van 19 tot 27 december (behalve op 24 en 25 december) kunnen bezoekers bovendien genieten van een geweldige Samson en Gert Kerstshow in het Plopsa Theater.

Ketnet Kerst (26 tot 30 december 2015)
Vier ook Ketnet Kerst in Winter Plopsaland vanaf 26 december tot en met 30 december 2015. Op deze dagen wordt het park telkens afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Plopsaqua De Panne

Tijdens het najaar kan je ook nog terecht in De Panne voor spetterend zwemplezier in Plopsaqua. Het waterpark is elke week geopend van woensdag tot en met zondag en in de herfstvakantie elke dag. Iedere vrijdagavond is er trouwens een speciale poolparty!

Plopsa Indoor Hasselt

Bumba Magico Show
Ontdek de superfantastische Bumba Magico Show! Samen met Bumbalu, Pantuf het nijlpaard, Kiwi de vogel en Nanadu de beer tovert hij er op los in het Bumba Circus! Vooral de kleinste Bumbafans mogen deze show niet missen! De show is dagelijks te zien in het Theater.

Halloween met Piet Piraat (2 tot 6 november 2015)
Piraten houden van griezelen! Ze lijken misschien stoer, maar toch kan je ze gemakkelijk schrik aanjagen. Piet Piraat is zelfs bang van een muis! Wil jij enkele piraten schrik aanjagen? Dan moet je tijdens de halloweenperiode zeker naar Plopsa Indoor Hasselt gaan. Je kan er samen met enkele piraten griezelen en zelfs een show van Piet Piraat bijwonen!

Sint Weekends (21, 22 en 28 november en 5 en 6 december 2015)
Op 21, 22 en 28 november en 5 en 6 december maakt Sinterklaas zijn opwachting in Plopsa Indoor Hasselt. Alle Plopsa-fans zijn welkom om Sinterklaas een bezoekje te brengen. Het wordt zeker een groot feest met leuke liedjes en vele dansjes!

Kerst met Klus (19 december 2015 tot 3 januari 2016)
Vier samen met Kabouter Klus een witte kerst in Plopsa Indoor Hasselt! Ga met Klus op avontuur tijdens de te gekke show en volg hem daarna naar het Dorpsplein waar sneeuwvlokjes vrolijk naar beneden dwarrelen.

Plopsa Indoor Coevorden

Bumba Show: Bumba gaat op reis
Ontmoet de gekste clowntjes van het land en beleef te gekke avonturen samen met Bumba en z’n vriendjes! Deze show is zeker niet te missen voor de allerkleinsten! De show is dagelijks te zien in het Theater.

Halloween met Wickie de Viking (17 oktober tot 1 november 2015)
In Plopsa Indoor Coevorden wachten Wickie de Viking en Halvar je op om samen een spannend halloweenavontuur te beleven tijdens hun leuke show! Daarna kan je zeker nog met Wickie en Halvar op de foto.

Sint Weekends (21, 22, 28 en 29 november en 5 en 6 december 2015)
Ook voor een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden maakt Sinterklaas graag tijd. Hij maakt zijn opwachting in zijn favoriete Nederlandse indoorpark op 21, 22, 28 en 29 november en 5 en 6 december 2015. Het wordt een groot feest met leuke liedjes, vele dansjes en een bezoekje aan Sinterklaas op zijn troon!

Kerst met Wickie de Viking (19 december 2015 tot 3 januari 2016)
In Plopsa Indoor Coevorden beleef je dit jaar een onvergetelijke Vikingkerst! Het sneeuwt erg vaak in Flake waar Wickie de Viking woont. Geen wonder dat Wickie van sneeuw houdt. Kom jij samen met hem Kerst vieren in Plopsa Indoor Coevorden? Wickie neemt je mee op een spannend avontuur tijdens de Wickie Show en nadien kan je lekker dansen in de sneeuw!

Plopsa Coo

Dinoween (31 oktober tot 8 november 2015)
Plopsa Coo, waar sinds dit jaar dino’s rondlopen, viert voor het eerst Halloween! Het park baadt in een kleurrijk halloweenkleedje. Dansende heksen en andere griezels zorgen voor een leuke sfeer. Ondertussen leren de parkrangers je ook graag wat bij over de dinosaurussen.

Er is echter een klein probleempje dat het Halloweenfeest wel eens heel spannend zou kunnen maken… De parkrangers zijn de controle over de dino’s volledig kwijt, waardoor de dino’s telkens opnieuw ontsnappen. Geen kooi of ketting is tegen deze oersterke monsters bestand. Denk jij dat je deze prehistorische reuzen onder controle kan krijgen? Kom hen dan zeker een handje helpen!

Op 31 oktober en 7 november blijft het park extra lang geopend en wordt de dag afgesloten met een spetterend vuurwerk. Plopsa Coo vormt tevens hét perfecte decor voor een magisch vuurwerkspektakel. De vuurpijlen worden afgeschoten met de beroemde Watervallen van Coo op de achtergrond.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Foto-update uit Plopsa Coo (30 juli 2014)

31 juli 2014

Plopsa doet gooi naar verbreking wereldrecord paaseierenrapen

24 maart 2016

Plopsa Coo opent volgend jaar nieuwe attractie!

1 augustus 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020