Plopsa staat voor grootste investering ooit in Plopsa Coo

Gepubliceerd op 19/01/2011 om 16:02

Na de opening van Plopsa Indoor Coevorden en het nog te openen Mayaland in Plopsaland De Panne, kan ook Plopsa Coo iets nieuws verwachten. Plopsa investeert een recordbedrag van maar liefst 3,5 miljoen euro in Wickie The Ride.

Dankzij de grote jaarlijkse investeringen sinds 2006 is Plopsa Coo ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig Plopsa-themapark met een eigen Ardeense identiteit. Dit jaar staat Plopsa Coo voor de grootste investering ooit: Wickie The Ride. Een achtbaan van het type spinning coaster waar de bezoekers door Wickie de Viking worden uitgenodigd om samen met hem een spannend avontuur te beleven in ware viking-stijl.

Eerste spinning coaster voor Plopsa

Spinning coasters worden gekenmerkt door hun bochtige baan en karretjes die om hun as kunnen draaien. Het is het eerste in zijn type die Plopsa in één van zijn parken gaat plaatsen.

Wickie The Ride zal begin juli de eerste bezoekers meenemen op een bloedstollende rit van maar liefst 400 meter lang. Aan de achtbaan hangt een prijskaartje van 3,5 miljoen euro en is daarmee de duurste investering in Plopsa Coo tot op heden.

Het wordt een spinning coaster van nieuwste technologie. De attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 110 cm onder begeleiding van een volwassene. Deze spinning coaster is een mooie toevoeging aan het attractie-aanbod van Plopsa Coo dat al een Coaster, Boomstammetjes, Mega Mindy Flyer en meer dan 20 andere attracties aanbiedt.

Bron: persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Paasvakantie bezorgt Plopsa-parken nieuwe bezoekersrecords

19 april 2015

Plopsa-parken introduceren vegetarisch aanbod

24 maart 2016

972.188 paaseitjes geraapt in de Plopsa-parken

28 maart 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020