Plopsa steunt Missing Type-actie van Rode Kruis

Gepubliceerd op 16/08/2016 om 11:17

Wie vanochtend al eens op de Facebook-pagina van Plopsa keek, had het waarschijnlijk al gezien. In de nieuwe profielfoto zijn de letters ‘A’ en ‘O’ verdwenen. Het gaat om een nieuwe campagne van het Rode Kruis.

De afgelopen dagen verdwenen op verschillende plaatsen de letters ‘A’, ‘B’ en ‘O’. In de logo’s van bedrijven als Coca-Cola, Brussels Airport en Proximus werden de drie letters, waarmee de drie bloedgroepen benoemd worden, weggelaten.

Sinds vandaag is duidelijk dat het om een nieuwe campagne gaat van het Rode Kruis. Samen met hulporganisaties in 20 andere landen, lanceert het Rode Kruis in België de actie Missing Type. Met de actie willen de organisaties het wereldwijde tekort aan bloeddonoren onder de aandacht brengen.

Meer dan 80 Vlaamse bedrijven ondersteunen de nieuwe campagne. Ook Studio 100 en Plopsa doen mee. Bekende uitspraken zoals ‘Ik moest kloppen want de bel doet het niet’ uit Samson en Gert en ‘Je tijd is bijna om’ van Opa Fonkel in Mega Mindy werden op sociale media van hun A’s, B’s en O’s ontdaan. De K3-single ‘Ushuaia’ werd dan weer ‘Ushu i ‘.

Plopsa veranderde deze ochtend z’n profielfoto op Facebook in een Plopsa-logo zonder ‘O’ en ‘A’. Ook Plopsa Fans ondersteunt de actie op Facebook, Twitter en op de website. Ons logo werd tijdelijk vervangen door het logo van ‘Pl ps  F ns’.

Meer informatie over de Missing Type-campagne en over bloeddonor worden, vind je op de website van het Rode Kruis.

Gerelateerd nieuws

Opening Majaland Kownaty uitgesteld: Plopsa-park opent pas in najaar

12 april 2018

‘Anubis miles club’ nu te downloaden

16 april 2013

Plopsa FunCard Cadeaubox opnieuw te koop

6 april 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020