Plopsa Theater krijgt nieuwe naam: Proximus Theater

Gepubliceerd op 01/10/2019 om 12:58

Het Plopsa Theater in De Panne krijgt een nieuwe naam. Vanaf vrijdag 11 oktober zal de theaterzaal van Plopsaland De Panne als Proximus Theater door het leven gaan.

Na 6 jaar ondergaat het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne een gedaanteverandering. Daarvoor werkt het park samen met Proximus, waardoor ook de naam vervangen wordt door Proximus Theater. De transformatie van het Plopsa Theater naar het Proximus Theater is al gestart, meldt Plopsa dinsdag. Onder meer het logo op de gevel en alle communicatie krijgen een update.

De officiële inhuldiging van het Proximus Theater vindt plaats op vrijdag 11 oktober, tijdens het concert van Laura Tesoro. Beide partners slaan de handen in elkaar om de totaalbeleving voor alle doelgroepen verder te verbeteren.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:

Enerzijds geven we met deze verandering het theater een neutralere naam voor externe concerten, musicals en liveoptredens die buiten de uren van het park plaatsvinden. Daarnaast is Proximus ook een vaste waarde op de festival- en concertkalender, we spreken dus dezelfde doelgroep aan.
Het huidige logo aan de gevel van het Plopsa Theater zal vervangen worden

Naast de externe concerten en liveoptredens zullen ook de parkshows, die zich binnen de openingsuren afspelen, plaatsvinden in het Proximus Theater, vertelt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof nog.

De bouw van het Plopsa Theater ging in december 2012 van start. Op 14 juli 2013 werd de zaal feestelijk geopend in het bijzijn van onder andere Gert Verhulst, Hans Bourlon en een pak BV’s. Het theater biedt plaats aan 1.400 personen en heeft een foyer met een capaciteit van ongeveer 1.200 personen. Op 11 oktober 2019 vindt tijdens het concert van Laura Tesoro de officiële opening van het Proximus Theater plaats. Die dag krijgt Laura Tesoro ook een ster op de Walk of Fame voor het theater.

Gerelateerd nieuws

Belle Perez krijgt Walk of Fame-ster op Nacht van de Abonnees

6 juli 2017

FOX zendt finale Miss België live uit

11 november 2015

Plopsa-theater ontvangt Kustschlagerfestival in september

1 september 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020