Plopsa Theater ontvangt musical Kadanza Together

Gepubliceerd op 11/06/2015 om 14:33

Na de succesvolle musical Kadanza begin dit jaar, komt Ketnet volgend jaar met het vervolg Ketnet Musical: Kadanza Together. De musical gaat op 6 februari 2016 in première in het Plopsa Theater.

Terwijl heel wat kinderen nog in hun hoofd zitten met liedjes als Bouw een Brug, Get Up! en Amazing, werkt Ketnet aan een vervolg van Junior Musical. Begin dit jaar ging die musical, die een samenwerking was tussen Ketnet en Studio 100, in première in het Plopsa Theater.

De nieuwe musical krijgt de naam Ketnet Musical: Kadanza Together en gaat over twee groepen jongeren die op kamp zijn op dezelfde locatie. De ene groep doet een koorkamp en de andere een danskamp. Ze komen niet goed overeen en dat betert er niet op wanneer een jongen uit de dansgroep verliefd wordt op een meisje uit het koor.

Er zijn heel wat gelijkenissen tussen Ketnet Musical en Junior Musical. Beide musicals putten bijvoorbeeld uit het rijke muziekaanbod van Junior Eurosong en de cast bestaat uit kinderen. Die kinderen kunnen zich inschrijven via ketnetmusical.be en deze zomer auditie doen tijdens de Ketnet Zomertour in Antwerpen (11 juli), Poperinge (19 juli), Wenduine (2 augustus) en Roeselare (15 augustus).

Tatyana Beloy

De cast zal niet alleen bestaan uit kinderen, ook Tatyana Beloy zal te zien zijn in Kadanza Together. Vorig jaar was ze presentatrice van Junior Musical en dit jaar speelt ze dus zelf een hoofdrol in Kadanza Together. Tatyana is gek op musical: ze trok naar Londen om er hedendaags theater te studeren en toerde door België en Nederland met de musical Jungle Book. Daarnaast organiseert ze ook elk jaar een musicalstage in haar eigen academie.

Tatyana Beloy, hoofdrolspeelster Kadanza Together:
Musical is voor mij pure magie: samen zingen, dansen en acteren, en zo een mooi muzikaal verhaal vertellen. Ik vind het gewoon fantastisch hoe kinderen zich daar helemaal kunnen in uitleven. De eerste Kadanza-musical heb ik uiteraard heel vaak gezien en ik heb toen dikwijls gedacht: als ik nu zelf eens op de planken mocht staan tussen al die kinderen. Nu mag ik effectief meedoen en daar kijk ik dus enorm hard naar uit.

Tatyana heeft overigens ook het themalied van de musical ingezongen.

Inschrijven

Ketnet is nog volop op zoek naar kinderen tussen 10 en 15 jaar die graag dansen, zingen en acteren. Zij kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de preselecties via ketnetmusical.be. De preselecties vinden plaats tijdens de Ketnet Zomertour in juli en augustus.

Waar te zien?

Uiteraard tourt Kadanza volgend jaar doorheen Vlaanderen. De première vindt plaats op zaterdag 6 februari 2016 in het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Daarna is de musical te zien in Antwerpen (20 en 21 februari), Gent (2 en 3 april), Oostende (9 en 10 april) en Hasselt (23 en 24 april). De ticketverkoop gaat binnenkort van start op de Studio 100 ticketwebsite.

Bronnen: persbericht Ketnet, Studio 100

Gerelateerd nieuws

Dana Winner onthult ster op Walk of Fame in Plopsaland De Panne

6 april 2016

Samson & Gert Kerstshow in première: nieuw personage duikt op

23 december 2018

Junior Musical in première in Plopsa Theater

14 februari 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020