Plopsa toonde interesse in overname Walygator Parc

Gepubliceerd op 16/01/2016 om 09:43

De Franse nieuwssite Loractu pakte vandaag uit met een artikel over de overname van het Franse pretpark Walygator Parc. Één van de geïnteresseerden was de Plopsa Group.

“Walygator Parc verkocht aan investeerders”, zo kopte Loractu deze ochtend op zijn website. De nieuwswebsite van de Franse regio Lorraine (Nederlands: Lotharingen) maakte bekend dat het pretpark, gelegen op 12 kilometer van Metz, maandag verandert van eigenaar.

De onderhandelingen voor de overname startten begin november. De directie van het park praatte daarover ook met Plopsa, dat graag een park zou hebben in Frankrijk en/of het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk viel Plopsa uit de boot en werd gekozen voor een Luxemburgs bedrijf. Ook de eigenaar van Parc Bagatelle in Nord-Pas-de-Calais was geïnteresseerd.

De nieuwe eigenaar van het park is de Luxemburgse investeerdersmaatschappij CLP. Dat bedrijf is sinds vrijdag (15 januari) eigenaar van de aandelen van Walygator Parc. Aanstaande maandag gaat de nieuwe directie aan het werk.


(foto: Walygator Parc)

In Walygator Parc staan enkele grote achtbanen, waaronder een houten achtbaan en een omgekeerde achtbaan van Bolliger & Mabillard. Verder staan er ook nog onder andere een piratenboot, rapid river en twee boomstamattracties.

Het park kende al heel wat verschillende eigenaars. Één jaar na de opening werd het park al verkocht aan de Walibi Group. Later werd het park ook nog verkocht aan Six Flags en StarParks. In 2006 kwamen de kermisbroers Le Douarin er aan het roer. Jacqueline Lejeune et Franck Deglin, twee lokale ondernemers, kochten het park in 2013 en redden het van het faillissement.

Bronnen: Loractu, Wikipedia

Gerelateerd nieuws

Landen kiest Plopsa als bouwer van nieuw zwembad

23 december 2017

Plopsa krijgt concurrentie voor zwembad in Antwerpen

26 mei 2017

Plopsa gaat in zee met Remeha

19 februari 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020