Plopsa wil meer pretparken openen in Duitsland

Gepubliceerd op 02/06/2017 om 20:08

Vandaag maakte Studio 100 z’n jaarresultaten van het afgelopen jaar bekend. Een groot deel van de omzet komt nu al van de Plopsa-parken en dat moet de komende jaren nog groeien.

Studio 100 beleefde in 2016 een topjaar. Het bedrijf achter onder andere Samson en Gert, Kabouter Plop en K3 bestond precies 20 jaar en boekte de tweede hoogste omzet ooit. Met een omzet van 161 miljoen euro doet het iets beter dan in 2015.

Een groot deel daarvan – 71,5 miljoen euro – is afkomstig van de Plopsa-parken, die in 2016 samen voor het eerst 3 miljoen bezoekers over de vloer kregen. Ook de toekomst ziet er goed uit met de opening van het Plopsa Hotel en de Plopsa Camping volgend jaar in Plopsaland De Panne.

Daarnaast moeten er op korte termijn ook twee nieuwe waterparken de deuren openen. Waar die juist zullen komen, is nog niet beslist. Plopsa gaat alvast deelnemen aan de marktbevraging voor een nieuw zwembad in Deurne (Antwerpen) en kijkt ook naar Mechelen en Landen-Hannuit.

Niet alleen in België wil de Plopsa Group groeien, ook het buitenland ligt in het vizier van het bedrijf. Vooral in Duitsland wordt er momenteel gekeken naar mogelijkheden voor nieuwe Plopsa-parken. In welke vorm dat zal zijn – outdoor, indoor of waterpark, is niet duidelijk.


Holiday Park is nu het enige Duitse Plopsa-park

Hans Bourlon, CEO Studio 100:
We zijn in Duitsland actief op zoek naar opportuniteiten voor onze pretparkpoot (Plopsa, nvdr.).

Plopsa bezit momenteel al één park in Duitsland: Holiday Park. In Polen wordt op dit moment gebouwd aan Majaland Kownaty, een overdekt indoorpretpark rond Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba. De opening van dat park is gepland in het voorjaar van 2018.

Bronnen: Persbericht Studio 100, De Tijd

Gerelateerd nieuws

Belgische pretparken zitten samen over rookverbod

28 juni 2016

Ontdek de nieuwe folders van de Plopsa-parken!

7 april 2015

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020

Plopsa Indoor Coevorden heropent de deuren: eerste Plopsa-park weer open

28 mei 2020

Plopsa breidt uit: nieuw indoorpretpark op komst in Tsjechië

10 maart 2020