Ook tijdens het seizoen zit men in de Plopsa-parken niet stil. Plopsaland De Panne is daar het perfecte voorbeeld van. Het park is nog maar enkele weken terug open voor bezoekers, maar toch werd er de voorbije dagen hard gewerkt. Niet alleen op de twee werven, maar ook op andere plekken in het park zijn enkele vernieuwingen zichtbaar.  "> Ook tijdens het seizoen zit men in de Plopsa-parken niet stil. Plopsaland De Panne is daar het perfecte voorbeeld van. Het park is nog maar enkele weken terug open voor bezoekers, maar toch werd er de voorbije dagen hard gewerkt. Niet alleen op de twee werven, maar ook op andere plekken in het park zijn enkele vernieuwingen zichtbaar.  "> Ook tijdens het seizoen zit men in de Plopsa-parken niet stil. Plopsaland De Panne is daar het perfecte voorbeeld van. Het park is nog maar enkele weken terug open voor bezoekers, maar toch werd er de voorbije dagen hard gewerkt. Niet alleen op de twee werven, maar ook op andere plekken in het park zijn enkele vernieuwingen zichtbaar.  ">

Plopsaland De Panne blijft vernieuwen!

Gepubliceerd op 20/04/2013 om 19:59

Ook tijdens het seizoen zit men in de Plopsa-parken niet stil. Plopsaland De Panne is daar het perfecte voorbeeld van. Het park is nog maar enkele weken terug open voor bezoekers, maar toch werd er de voorbije dagen hard gewerkt. Niet alleen op de twee werven, maar ook op andere plekken in het park zijn enkele vernieuwingen zichtbaar.

Wickie-zone (klik hier voor het uitgebreide dossier)
Achterin het park werken verschillende bedrijven goed door om de zone deze zomer klaar te hebben. Net voor de paasvakantie werd de track van ‘De grote golf’ in elkaar gezet. Vorige week is men er ook begonnen met de constructie voor de decoratie.

Bij ‘Vicky The Battle’, de splash battle die Mack Rides zal bouwen, is men bezig met het uitstippelen van de route die de bootjes zullen maken. Rond de grote vikingbaai staan er ook al enkele rotsen klaar voor afwerking.

De nieuwe halte voor de ‘Plopsa Express’ in de zone werd verder gethematiseerd met onder andere meer groen op het dak en aan de zijkanten van het gebouwtje werden enkele decoratieve elementen toegevoegd.

Plopsa-theater (klik hier voor het uitgebreide dossier)
Ook aan de ingang van Plopsaland De Panne, meer bepaald aan het nieuwe Plopsa-theater dat op 15 juli officieel geopend zal worden door Samson en Gert, werkt men goed door. De oranje, half cirkelvormige ingang werd al opgebouwd.

Ook binnenin het gebouw zijn er verschillende werkzaamheden bezig. Zo is men bezig met het aanleggen van vloerverwarming en de afwerking van de wanden in het theater.

Kaatje-zone
Niet zo ver van de Wickie-zone, in de Kaatje-zone, waren er afgelopen week ook enkele vernieuwingen merkbaar. De operatorhuisjes van ‘Kaatje zoekt eendje’ en ‘Viktor’s race’ zijn opvrolijkt met sterren en op de ramen zijn stickers van Kaatje en Viktor geplakt. Op de achterzijde van de grote boeken die langs de kant van ‘Kaatje zoekt eendje’ staan, zijn ook sterren aangebracht.

Afgelopen woensdag bracht de enige echte Kaatje overigens een bezoekje aan Plopsaland om haar eigen zone te ontdekken.

Een nieuw lichtplan
Plopsaland De Panne werkt aan een nieuw lichtplan. De eerste vruchten daarvan zijn nu zichtbaar. Onder andere op de zuilen aan de ingang en in de Ploptuin is nieuwe verlichting merkbaar.

Andere nieuwtjes
Ook op nog enkele andere plaatsen in het park zijn enkele vernieuwingen te zien. Wie nieuwsgierig is naar de werken in de Wickie-zone, kan nu door enkele gaten in de afsluiting zien hoe het met de werken gesteld is. De gaten hebben overigens de vorm van vikinghelmen. In de Piratenzone staat nu een droogmachine voor wie uit de ‘SuperSplash’ komt en helemaal nat is. Deze zomer komt er ook een droogmachine nabij ‘Vicky The Battle’.

Afgelopen week lanceerde Plopsa de nieuwe ‘Anubis miles club’-app. In de wachtrij van ‘Anubis The Ride’ is een bord bevestigd met de QR-code die ingescand moet worden om ‘miles’ te verzamelen. Net zoals in de televisieserie heeft de superauto ROX verduisterde ramen gekregen. Tijdens de paasvakantie waren dit nog zilverkleurige ramen. Op de overgangen tussen enkele parkzones staan sinds enkele jaren boogconstructies waar regelmatig nieuwe banners op bevestigd worden. Momenteel hangt er een gloednieuwe visual met de bekendste Studio 100-figuren. De foto is vergelijkbaar met de omslagfoto die Plopsa enkele weken gebruikte op haar Facebook-pagina. In de Ploptuin heeft het beeld van Klus aan ‘De vleermuis’ een nieuw laagje verf gekregen. De andere beelden in het park kregen afgelopen winter ook al een opknapbeurt.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Plopsaland-Kusttrams vandaag officieel voorgesteld

5 augustus 2014

Foto-update vanuit Plopsaland De Panne (20 april 2014)

20 april 2014

Stilaan meer informatie over houten achtbaan Plopsaland bekend

1 april 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020