Plopsaland De Panne bouwt nieuw stationsgebouw voor Plopsa Express

Gepubliceerd op 14/12/2018 om 19:38

Plopsaland De Panne gaat deze winter één van de laatste niet-overdekte haltes van parktrein Plopsa Express aanpakken. Het station in het Kaatje-gebied wordt uitgebreid met een overdekt gedeelte.

De Plopsa Express-halte De Wereld van Kaatje in de gelijknamige themazone in Plopsaland De Panne, krijgt deze winter een upgrade. Aan het bestaande perron wordt een overdekte wachtruimte toegevoegd die voor meer comfort moet zorgen bij slecht weer. Het perron zal hiervoor met 42 m2 uitgebreid worden. Dat bevestigt een woordvoerster van Plopsa aan Plopsa Fans.

In de Kaatje-zone komt straks een bijna 5 meter hoog gebouw uit staal te staan dat langs alle kanten open is. Het gebouw zal veel gelijkenissen vertonen met dat in Wickieland, maar zal nu volledig in Kaatje-thema opgetrokken worden.


Zo moet het nieuwe stationsgebouw voor de parktrein er uitzien

“De halte bij Kaatje was de enige zonder schuilplaats voor regen in de nabijheid”, verklaart de Plopsa-woordvoerster. “Bovendien zijn we deze winter toch achteraan in het park bezig met de Dino Splash en K3 Rollerskater, waardoor dit een ideaal moment is om deze aanpassing te doen.” Het is de bedoeling om de overdekte wachtruimte vanaf de paasvakantie van 2019 in gebruik te nemen.

Plopsaland De Panne presenteert in 2019 meerdere nieuwigheden: de Wizzy en Woppy-zone wordt deze winter omgevormd tot een themagebied rond de meisjes van K3. Daarnaast wordt ook gewerkt bij De Boomstammetjes, die deze winter een grondige upgrade ondergaat. De waterattractie krijgt een nieuw thema en gaat vanaf volgende zomer door het leven als Dino Splash.

Foto's

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Foto-update vanuit Plopsaland De Panne (17 november 2013)

17 november 2013

Plopsaland De Panne verkoopt achtbaan De Vleermuis

9 augustus 2015

Heidi krijgt gezelschap van Peter in Plopsaland De Panne

31 december 2016

Plopsa Coo wil uitbreiden: nieuw masterplan vanaf 2020

20 maart 2019

Plopsaland De Panne viert 20e verjaardag met nieuw logo

19 maart 2019

Plopsa-parken presenteren nieuwe folders voor 2019

18 maart 2019

K3 krijgt eigen themagebied in Plopsaland De Panne