Plopsaland De Panne bouwt nieuwe ingang en Mega Mindy-attractie

Gepubliceerd op 16/10/2007 om 19:52

Elk seizoen verrast Plopsa haar bezoekers met een nieuwe attractie. Ook in 2008 opent er een nieuwe attractie en worden we verwelkomd op een gloednieuw inkom- en kassaplein!

Midden maart 2008 gaat het negende seizoen Plopsaland De Panne van start. Zoals reeds eerder aangekondigd komen we het park dan binnen langs een nieuwe toegangspoort, tevens opent er een nieuwe attractie nabij de Rollerskater geheel in Mega Mindy-stijl!

Nieuwe ingang

Elk jaar weten meer bezoekers de weg te vinden naar Plopsaland De Panne, een nieuwe inkom was daarom één van de prioriteiten. Daarom staan er bij aanvang van seizoen 2008 maar liefst 14 kassa’s en 12 toegangspoortjes klaar om het nieuwe inkomplein, om bezoekers vlot te kunnen ontvangen.

De eyecatcher op dit nieuwe plein zal een gigantische deur zijn van ongeveer 12 meter hoog. Deze deur is tevens een knipoog naar het eerste programma van Studio 100: Samson en Gert, waar er telkens ook geklopt moet worden op de deur omdat de bel het niet doet. De deur doet ook aan Kabouter Plop denken: omdat ze zo groot is, voel je je als een kabouter.

In het park verschijnt er tevens een nieuwe Plopsa-winkel. Deze is dubbel zo groot als de huidige winkel, zodat alle producten van Studio 100 een plaatsje krijgen. Bovenop de winkel komen bureaus.

Om bezoekers meteen in de juiste sfeer te brengen, worden de gevels aangekleed naar een charmant, statig dorpje.

Gigantisch project
Het bouwen van de nieuwe Inkomzone is een van de grootste projecten uit de jonge geschiedenis van het park. Plopsaland De Panne investeert meer dan 6 miljoen euro voor de bouw van deze inkomzone. Het huidige werfgebied is 10.000 m² groot. 1.500 m² is bestemd voor de nieuwe Inkom, 5.000 m² voor bestrating en 3.500 m² naar beplanting en groen.

Mega Mindy

Plopsaland De Panne bouwt tevens ook nog een nieuwe attractie! Op de vijver van het park komt er een attractie geheel gedecoreerd naar Mega Mindy-stijl. Deze attractie zal een Jetski-attractie worden; een draaimolen op het water waarmee je met hoge snelheid over het water draait. Deze attractie is een op-en-top familieattractie, en kost ongeveer 1 miljoen euro.

Rollerskater

De achtbaan “Rollerskater” kreeg de voorbije jaren al verschillende decoratieve aanpassingen. Zo race je sinds 2001 doorheen de muur van Wizzy’s Fornuis en maak je sinds 2006 een nat ritje door een wasmachine. Deze winter zal het station van de attractie mogen genieten van een grondige opknap.

Gerelateerd nieuws

Werken op spoorlijn naar De Panne

19 september 2013

Mayaland komende woensdagen apart geopend

30 oktober 2014

Heidi The Ride en Heidiland in laatste rechte lijn naar opening

27 december 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020