Plopsaland De Panne bouwt snelste coaster van de Benelux

Gepubliceerd op 06/03/2009 om 15:51

De bouwwerken aan de launch coaster Anubis The Ride in Plopsaland De Panne schieten goed op. De supersnelle achtbaan, 90 km/u in 2 seconden, wordt de snelste launch coaster van de Benelux en meteen de eerste overkopattractie van Plopsaland De Panne.

Plopsaland De Panne pakt dit jaar uit met een coaster van formaat: Anubis The Ride. Deze coaster schiet in 2 seconden aan 90km/u 34 meter hoog. Daarna valt hij loodrecht naar beneden en vervolgt hij de spectaculaire rit langs 3 loopings. Nergens anders in de Benelux staat een coaster die zo snel 34 meter hoog vliegt.

Het Huis Anubis

De naam Anubis The Ride verwijst naar de populaire serie Het Huis Anubis die in België en Nederland op Nickelodeon te zien is. De coaster vertrekt dan ook vanuit een exacte kopie van het huis. Dit huis wordt op 70% van de ware grootte nagebouwd. In de wachtrijen die door het huis lopen ontdekken de bezoekers verschillende kamers uit de serie.

Plopsaland De Panne is uitgegroeid tot het familiepark voor families met kinderen van 2 tot 12 jaar. Met de bouw van deze gedurfde launch coaster versterkt Plopsaland het aanbod voor oudere kinderen tot 15 jaar.

Virgin Ride

Wie op zondag 5 april de eerste rit op deze spectaculaire coaster Anubis The Ride wil meemaken, kan
meedoen aan de wedstrijd voor de Virgin Ride. Plopsaland geeft 10 keer twee tickets (toegang tot Plopsaland en de eerste rit) weg. Wie kans wil maken, moet een mailtje sturen naar virginride@plopsa.be.

Anubis The Ride is geopend vanaf 5 april 2009.

Gerelateerd nieuws

De laatste rechte lijn naar de opening van Wickieland en het theater

22 juni 2013

Plopsaland De Panne heropend met veel nieuwigheden!

10 april 2014

K3 en Gers Pardoel op zwoele Nacht van de Abonnees in Plopsaland De Panne

8 juli 2018

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020