Plopsaland De Panne gaat gethematiseerd vakantiepark openen

— Gepubliceerd op 07/01/2017 om 20:37 —

Plopsaland De Panne gaat flink uitbreiden. Het park heeft de naastgelegen camping gekocht en gaat er vakantiehuisjes bouwen rond de Studio 100-figuren. De eersten moeten volgend jaar al in gebruik genomen worden.

Plopsa kwam vanavond met verrassend nieuws. Volgend jaar zal Plopsaland De Panne in één klap twee nieuwe verblijfsaccommodaties in gebruik nemen: het Plopsa Hotel vlakbij de ingang en een vakantiepark, aan de andere kant van het park. Het hotel krijgt een theaterthema.

In het vakantiepark komen 150 huisjes waarin 4 tot 8 personen kunnen overnachten. De huisjes zullen gethematiseerd worden naar Studio 100-figuren zoals Kabouter Plop, Bumba en K3. Er komen een drietal themadorpjes in het park. Ook Wickie de Viking zal zo’n dorpje krijgen. Daarvan werd al één concepttekening vrijgegeven (zie hieronder).

Naast deze vakantiehuisjes zal er in het park ook plaats zijn voor kampeertenten, caravans en mobilhomes. Het vakantiepark, dat een totale grootte van 10 hectare zal hebben, komt vlak naast Plopsaland De Panne te liggen. Plopsa heeft daarvoor de bestaande camping Ter Hoeve overgenomen, die door de vorige eigenaar te koop werd aangeboden. De totale oppervlakte van Plopsaland komt daarmee op 40 hectare te liggen.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Als we willen blijven mee gaan met de top-pretparken in Europa, dan moeten de mensen ook bij ons kunnen blijven overnachten. Dat is de hoofdreden waarom we ervoor kiezen om meer en meer de weg van verblijfsrecreatie in te slaan.

De bouw zal verlopen in drie fases. De eerste fase omvat 50 vakantiehuisjes op het 2,20 hectare grote gebied dat het dichtst bij het themapark gelegen is (achter Wickieland). Fase 2 heeft de grootste oppervlakte: 2,40 hectare. Tijdens de laatste fase zal het gebied van 2,20 hectare dat het verst van het park verwijderd is, bebouwd worden.

Tot september heeft Plopsa nodig om het park te ontwerpen. De bouw van fase 1 gaat eind dit jaar van start. Naar verwachting zullen de eerste bezoekers volgend jaar al in een Plopsa-vakantiehuisje kunnen slapen. Wanneer fases 2 en 3 open gaan, is nog niet bekend. Ook de 127 kamers van het Plopsa Hotel worden bij de seizoensstart in 2018 in gebruik genomen.

Plopsa zal de komende jaren 50 miljoen euro investeren in overnachtingsmogelijkheden. 20 miljoen daarvan gaat naar het Plopsa Hotel, 30 miljoen wordt geïnvesteerd in het vakantiepark. Op termijn wil Plopsa 40% van de totaalomzet halen uit overnachtingen.

Hoeveel een overnachting in het vakantiepark zal kosten, is nog niet bepaald. Plopsa belooft de marktprijzen te volgen.

Bron: VTM NIEUWS

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Plopsa brengt folder uit voor Camping Ter Hoeve

14 augustus 2017

Hotel Plopsaland De Panne moet deuren openen in 2020

2 april 2018

Bouw Plopsa Hotel start ten vroegste in 2018

3 september 2017

Opening Majaland Kownaty uitgesteld: Plopsa-park opent pas in najaar

12 april 2018

Holiday Park presenteert nieuwe shows bij start pretparkseizoen

8 april 2018

PAW Patrol-figuren komen naar Plopsa Indoor Hasselt voor fanweekend

5 april 2018