Plopsaland De Panne heeft nieuwe milieuvergunning op zak

Gepubliceerd op 15/12/2016 om 13:14

Plopsaland De Panne haalt opgelucht adem: het pretpark heeft opnieuw een geldige milieuvergunning. De vorige liep afgelopen zomer af en een nieuwe aanvraag liet op zich wachten.

Het heeft even geduurd, maar Plopsaland De Panne heeft weer een geldige milieuvergunning. De vorige, die nog dateerde uit de tijd van Meli-Park, liep op 18 juli 2016 af. Normaal gezien zou er toen een nieuwe vergunning in werking moeten getreden zijn, maar die was er niet. Het gespecialiseerde bedrijf dat Plopsa hiervoor aanstelde, leverde een onvolledige aanvraag in, waardoor het proces vertraging opliep. Plopsa diende een klacht in tegen dat bedrijf. In september werd het milieueffectrapport wel al goedgekeurd.

Door het ontbreken van een milieuvergunning, zou het park sindsdien eigenlijk de deuren gesloten moeten gehouden hebben, maar zo ver is het niet gekomen. Het open blijven van het park hield wel risico’s en nadelen in: zo zouden klachten van buurtbewoners er toch voor kunnen gezorgd hebben dat het park moest sluiten en kon de nieuwe achtbaan Heidi The Ride afgelopen zomer niet open.


Heidi The Ride moest noodgedwongen gesloten blijven door het ontbreken van een vergunning

De CEO van de Plopsa Group, Steve Van den Kerkhof, had er naar eigen zeggen slapeloze nachten van. Maar die slapeloze nachten zijn vanaf nu dus voorbij, want de provincie West-Vlaanderen heeft de nieuwe aanvraag van Plopsaland goedgekeurd, onder voorwaarden die onder andere de geluidshinder moeten beperken.

Eén van de voorwaarden luidt dat het park binnen de zes maanden extra geluidsmetingen moet uitvoeren. Pas als die in orde zijn, mag Heidi The Ride open voor bezoekers, meldt de provincie. Daarnaast moet er ook een commissie worden opgericht die de mobiliteit in de buurt van het park moet opvolgen. Plopsaland De Panne ijvert al jaren voor een omleidingsweg naar het park.

Plopsaland heeft echter nog geen officieel bericht gekregen van de provincie dat de milieuvergunning rond is en wacht dus nog even om te reageren, laat een woordvoerster weten aan Plopsa Fans.

UPDATE (15/12/2016 – 22:45)
Om de mobiliteit te verbeteren, heeft Plopsa al veel maatregelen genomen, laat Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof weten aan Plopsa Fans. Het zal alsnog extra signalisatie plaatsen in de De Pannelaan. De omleidingsweg waarover al heel wat jaren gepraat wordt, zit in een stroomversnelling. In januari is er overleg tussen Plopsa en Minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Beetje bij beetje voel ik dat we vooruit gaan”, zegt Van den Kerkhof.

Momenteel worden er nieuwe geluidsmetingen uitgevoerd bij Heidi The Ride. Er bestaat een kans dat Heidi The Ride dit seizoen nog open kan, maar dat hangt af van de weersomstandigheden, geluidsmetingen en de vooruitgang op de werf. Afhankelijk daarvan zal Plopsa een beslissing nemen.

Gerelateerd nieuws

Mooi weer in de Wickie-zone van Plopsaland De Panne!

4 mei 2013

Eerste dino’s aangekomen bij Dino Splash in Plopsaland De Panne

30 juni 2019

Milka organiseert paaszoektocht in Plopsaland De Panne en Plopsa Coo

3 maart 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020