Plopsaland De Panne heropend met veel nieuwigheden!

Gepubliceerd op 10/04/2014 om 10:43

De paasvakantie is weer begonnen en traditioneel begint dan ook het nieuwe pretparkseizoen. Afgelopen zaterdag konden de Telenet-klanten de nieuwigheden al in avant-première ontdekken, maar sinds zondag kan iedereen weer doorheen het hele park lopen!

Begin dit jaar sloot Plopsaland De Panne z’n deuren voor een welverdiend winteronderhoud. Gedurende drie maanden was het park gesloten, maar op sommige dagen was enkel Mayaland geopend. Sinds afgelopen zondag kan iedereen weer opnieuw genieten van het volledige park!

Wickieland: fase 2
Op 1 juli vorig jaar werd de eerste fase van Wickieland geopend voor bezoekers. Maar deze winter werd er een station voor Wickie the battle, een vikingshop en twee nieuwe horecapunten bij gebouwd. Tijdens het wachten voor Wickie the battle wandelen de bezoekers langs enkele typische vikingelementen en een beeld van Wickie de viking. Bovendien hebben ze een prachtig uitzicht over Wickieland! De ‘people dryer’ hoort vanaf nu volledig in Wickieland, hij heeft een prachtige decoratie gekregen.

De IJsboerke chalet, ter hoogte van het Plopsa Express-station, is omgetoverd tot Wickies Ice. De zone is natuurlijk volledig gethematiseerd naar de bekende serie Wickie de viking.

Viktors race
Na de herfstvakantie van vorig jaar sloot België’s oudste achtbaan Viktors race z’n deuren voor een grootschalige vernieuwing. De achtbaan werd volledig afgebroken en vervangen door een gloednieuw exemplaar. De naam en het parcours werden behouden, alleen heeft de achtbaantrein nu meer comfort en heeft de baan een blauw kleurtje. Een leuk weetje: iedere wagentje van de trein heeft een bliksemschicht op de zijkant. De treintjes vooraan hebben een gele, de volgende treintjes een oranje en rode en de achterste treintjes hebben een donkerrode bliksemschicht.

Circus Bumba-zone
Plopsa heeft deze winter de Bumba-zone onder handen genomen. Het gebouw waarin tot en met vorig seizoen de dagelijkse Bumba-show plaatsvond, wordt nu niet meer gebruikt. In de plaats is er een nieuw horecapunt met bijhorend terras, volledig in circusstijl, en een interactief moment met Bumba en Bumbalu. Verder is er ook een nieuwe Bumba-shop geopend, vergelijkbaar met de Kaatje-shop.

Maya-show
Dit seizoen kan je iedere dag in het Plopsa-theater terecht voor een leuke show met Maya de bij. Samen met haar vriendjes Willie, Flip en Lili bouwt ze een groots verjaardagsfeest. Alleen de cadeautjes ontbreken nog… In de show ontdek je of Maya haar cadeautjes krijgt! De liedjes die in de show voorkomen, zijn in de Plopsa-winkel te koop op cd, net als nieuwe t-shirts en glazen met opschrift ‘Plopsaland’ en ‘I love Plopsa’.

Het bos van Plop
De wachtrij van Het bos van Plop kan op drukke dagen erg lang zijn. Daarom heeft Plopsa een manier bedacht om de wachtrij interactief te maken. Op de palen van de wachtrij zijn lampjes bevestigd waarmee de wachtende bezoekers leuke spelletjes kunnen spelen. Er zijn vijf spelletjes: Het Hamerspel, Verploppertje, Mollenvanger, de Plopsican Wave en een Plopquiz.

Plopsaqua
Afgelopen winter werd er hard gewerkt aan het subtropische zwemparadijs Plopsaqua. De afgelopen maanden werd de basis en de muren van het gebouw geplaatst en werd er al begonnen met de eerste werken voor de zwembaden. Vandaag konden we zien dat men druk bezig was, onder andere met de buitenmuren. Aan de werfhekken zijn onlangs nieuwe doeken bevestigd die de bezoekers aansporen om de website van Plopsaqua te bekijken.

Andere nieuwtjes
Op het stationsgebouw van de Plopsa Express op het Dorpsplein hangt sinds enkele dagen een nieuw doek dat een mozaïek met het Plopsa-logo voorstelt. De treinen van de Plopsa Express zijn overigens opnieuw blauw geschilderd.

In de Ploptuin heeft De emmer nu een kunstgrasondergrond in plaats van een stenen vloer en hebben enkele uitgiftepuntjes wat extra bloemen gekregen. In de Kasteelzone zijn de vlaggen vervangen door nieuwe exemplaren en de bootjes van attractie Storm op zee in de Piratenzone heeft nieuwe zeilen gekregen. De beelden die vorige winter van De vaat naar de Rollerskater zijn verhuist, bewegen weer. Op het Kermisplein is het Schietkraam tijdelijk gesloten. Op het rolluiken hangen stickers met de tekst ‘under construction’ en ‘opening soon’.

Alle meet and greet podia zijn vanaf nu voorzien van een bord met de meet and greet tijden. Zo hoef je niet altijd op de plattegrond of de Plopsaland-app te kijken. De informatieborden in het hele park zijn vernieuwd. De borden, waarvan je er zo’n tiental vindt, hebben hun oranje kleur omgeruild voor een blauwe en zien eruit als een kader. Op de borden staat het actuele parkplan en reclame voor de zomernocturnes en de Samson en Gert kerstshow. De show- en meet and greet tijden worden er niet meer op weergegeven.

Sinds vorige zomer wordt er in restaurant Mr. Spaghetti een nieuw systeem gehanteerd. De borden die dit nieuwe systeem duidelijk maken, zijn nu vervangen door borden in stijl van het restaurant. Op enkele plaatsen in het park staat vanaf nu een koffieautomaat. Je kan hem onder andere vinden bij De koffiekopjes en de ingang van Wickieland.

Aan de ingang, parking en aan de werfzone langs de De Pannelaan hangen vanaf nu nieuwe vlaggen. De nieuwe vlaggen zijn blauw en bevatten natuurlijk het Plopsa-logo en een Studio 100-figuur. Op het bord voor de herbezoekkaart aan de uitgang is de prijs aangepast naar 23 euro.

In het onthaal zijn sinds vorig weekend de nieuwe folders van de parken en over de verjaardags- en communiefeesten beschikbaar en tot slot zien de onderleggers in de restaurants er ook anders uit, er staat onder andere een grote foto van parkfiguur Wickie op. Her in der in het park en in de nieuwe abonnementsfolder vinden we ook affiches waarop de nieuwe ontwerpen voor de Plopsa FunCards en BumbaCards staan.

Foto’s

 

 

   

  

  

 

Video

Gerelateerd nieuws

Heidi The Ride en Heidiland in laatste rechte lijn naar opening

27 december 2016

Plopsaland De Panne bereidt zich voor op nieuw seizoen

13 maart 2016

20 jaar Studio 100: een unieke dag in Plopsaland De Panne

21 augustus 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020