Plopsaland De Panne investeert de komende jaren €50 miljoen

Gepubliceerd op 08/12/2015 om 09:49

Plopsaland De Panne gaat de komende jaren €50 miljoen investeren. Een deel daarvan ging al naar het Prinsessia Kasteel, de rest is voor Heidiland en het Plopsa Hotel met ondergrondse parking.

Vandaag werd tijdens de opening van het Prinsessia Kasteel in Plopsaland De Panne bekend gemaakt welke investeringen het park de komende jaren zal doen. Heel wat, zo bleek uit de presentatie van CEO Steve Van den Kerkhof. Alle investeringen in totaal zullen zo’n 50 miljoen euro kosten.

Prinsessia Kasteel

Een klein deel daarvan, 3 miljoen euro, ging al naar de bouw van het Prinsessia Kasteel, de omtovering van De Koffiekopjes en Restaurant Prinsessia. Het restaurant opende afgelopen weekend de deuren en werd vandaag officieel geopend.

Heidiland

Momenteel wordt er in Plopsaland al gebouwd aan de houten achtbaan. De achtbaan zal de naam Heidi The Ride krijgen. De achtbaan wordt ongeveer 600 meter lang, 23 meter hoog en zal een maximale snelheid van 71 km/h halen. De opening van de achtbaan staat gepland voor de zomer van 2016.

Tegen de paasvakantie van 2017 zou ook het bijhorende Heidiland klaar moeten zijn. Heidiland wordt een Oostenrijks dorp met diverse huisjes voor onder andere de deels overdekte wachtrij, een bierverkooppunt en een winkel. Buiten komt er ook een terras. Op een concepttekening die vandaag werd bekend gemaakt is te zien dat er een toren met klok komt waar Heidi en Peter op regelmatige tijdstippen zullen passeren.

Op de nieuwe tekeningen is ook een cirkelvormige weide te zien met geitjes. Wat de precieze functie daarvan is, is nog niet bekend gemaakt.

Deze investering zal in totaal 7 miljoen euro kosten.

Plopsa Hotel

De grootste investering zal het Plopsa Hotel zijn. Het hotel wordt groter dan eerst gepland: er komen 120 gethematiseerde familiekamers in plaats van de 82 die oorspronkelijk gepland waren. Het hele hotel zal een art-nouveau- en belle-époquestijl krijgen. In het hotel is ook plaats voor een groot restaurant waar 750 personen kunnen eten. Onder het hotel zal er een ondergrondse parking met twee verdiepingen gebouwd worden. Aan het hotel hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro, 6 miljoen meer dan eerst gepland.

Met al deze investeringen hoopt Plopsaland De Panne tegen 2020 de grens van 2 miljoen bezoekers per jaar te overschrijden.

Bron: VTM NIEUWS

Foto's

Gerelateerd nieuws

Laatste zomernocturne in Plopsaland De Panne

17 augustus 2013

Plopsaland zorgt voor kerstparade in centrum De Panne

26 november 2017

Plopsa start met grote Wickieland-wedstrijd

14 juni 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020