Plopsaland De Panne is dringend op zoek naar 500 medewerkers

Gepubliceerd op 19/05/2014 om 18:27

Plopsaland De Panne kent een groei van meer dan 35% in vergelijking met 2013, maar vindt onvoldoende seizoenmedewerkers en studenten.

Plopsaland De Panne verwacht deze zomer en dit najaar heel wat bezoekers. Om de bezoekers op een vlotte manier te kunnen ontvangen, is Plopsaland De Panne dringend op zoek naar meer dan 500 gemotiveerde seizoenmedewerkers en studenten voor verschillende functies. Helaas zijn deze moeilijk te vinden.

Normaal heeft Plopsaland gedurende het jaar in totaal zo’n 2.000 seizoenmedewerkers en studenten nodig. Wegens de investeringen van de voorbije jaren, waaronder Wickieland, Mayaland Indoor, de Wereld van Kaatje en het Plopsa Theater kent Plopsaland momenteel een groei van meer dan 35%!

Steve Van den Kerkhof, algemeen directeur:
Het is vanzelfsprekend dat het aantal medewerkers ook mee groeit, daarom zoeken we zo’n 500 bijkomende personeelsleden die ons team kunnen versterken en onze bezoekers een aangename dag willen bezorgen. Helaas vinden we deze momenteel niet in de regio. Ik maak me dan ook grote zorgen. Ondanks het stralende zomerweer bleven dit weekend enkele horecapunten onherroepelijk dicht wegens een tekort aan studenten om deze te bemannen. Voor grote evenementen doen we momenteel beroep op horecamedewerkers vanuit de regio Gent-Antwerpen die we met bussen tot De Panne laten komen. Om ons tekort op te vangen overwegen we ook om actief Franse medewerkers aan te werven en hen een spoedcursus Nederlands te geven.

Studenten kunnen het hele jaar door bij Plopsaland aan de slag. Het aanbod aan jobs is dan ook heel uiteenlopend: keukenmedewerker, attractiebediener, onthaalmedewerker, kassamedewerker, showbegeleider, winkelmedewerker,… voor elk wat wils.

Hilde Ryken, personeelsdirecteur
Plopsaland doet er nochtans alles aan om een job in het park zo aantrekkelijk mogelijk te maken. We belonen enthousiaste studenten die zoveel mogelijk dagen in het park willen werken met een retentiepremie: hoe meer dagen je werkt (ook buiten het zomerseizoen), hoe hoger je premie. Ook het aanbrengen van een vriend die ook bij Plopsaland komt werken, wordt beloond met een mooie premie.

Naast studenten is Plopsaland ook steeds op zoek naar verschillende vaste en seizoensmedewerkers. Volgend jaar opent Plopsaland ook het nieuwe zwemparadijs Plopsaqua, wat rechtstreeks en onrechtstreeks voor een bijkomende tewerkstelling van 50 full time jobs zal zorgen.

Geïnteresseerden kunnen solliciteren door hun gedetailleerd CV te bezorgen via team@plopsa.be of online via www.plopsa.be/jobs.

Gerelateerd nieuws

Plopsaland zorgt voor kerstparade in centrum De Panne

26 november 2017

Milka paaseierenraap in Plopsaland De Panne

25 februari 2013

Opening Heidi The Ride uitgesteld naar Pasen 2017

28 juli 2016

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020