Plopsaland De Panne is tweede beste familiepark van Europa

Gepubliceerd op 21/09/2016 om 19:44

Maandag werden de European Star Awards uitgereikt door het vooraanstaande Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Plopsaland De Panne viel hierbij in de prijzen, enkele attracties eindigden in diverse categorieën in de top 10.

De prestigieuze European Star Awards werden voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door het tijdschrift Kirmes & Park Revue. De prijzen worden uitgereikt op basis van de kritische mening van een onafhankelijke vakjury. Hiermee wil men uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen.

Plopsaland De Panne bewijst opnieuw dat het op Europees vlak erg goed scoort. Het grootste pretpark van België kaapte, voor het tweede jaar op rij, de tweede plaats weg binnen de categorie ‘Beste Europese familiepark’. Hiermee laat Plopsaland onder meer Disneyland Paris achter zich, dat op de derde plaats eindigde. Enkel de Efteling scoorde beter en eindigde op één.


De Grote Golf in Plopsaland De Panne

De Grote Golf, de Disk’o Coaster in Wickieland in Plopsaland De Panne, werd 8e in de categorie ‘Beste Europese attractie’ en 7e in de categorie ‘Beste Europese familie-attractie’.

Steve Van den Kerkhof, CEO Plopsa Group:
Door het gevarieerde attractieaanbod is Plopsaland De Panne geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. De reacties van onze bezoekers op het park zijn erg lovend, maar daarnaast zijn we enorm tevreden met deze officiële erkenning van de experts in het vak. Deze award is een bekroning voor het hele Plopsa-team!

In de categorie ‘Beste Europese themapark met minder dan 1 miljoen bezoekers per jaar’, strandde Holiday Park in Duitsland op de vierde plaats. Expedition GeForce en Sky Scream, twee achtbanen in het Duitse park, eindigden in de categorie ‘Beste Europese stalen achtbaan’ respectievelijk op de 6e en 9e plaats.

Ook eerder deze maand viel het park al in de prijzen. Toen werd Expedition GeForce tijdens de uitreiking van de Golden Ticket Awards in het Amerikaanse pretpark Cedar Point verkozen tot beste stalen achtbaan van Europa.

Bron: Persbericht Plopsa

Gerelateerd nieuws

Plopsa in Orlando, 1 jaar later: een stand van zaken

17 november 2017

14e titel beste achtbaan van Europa voor Expedition GeForce

13 september 2015

‘Expedition GeForce’ opnieuw verkozen tot beste achtbaan van Europa

10 september 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020