Eindelijk is het zover: de paasvakantie is begonnen! Dat wil zeggen dat Plopsaland De Panne weer open is. Wij hebben het park vandaag een bezoekje gebracht en hebben het in een mooi verslag gegoten!  "> Eindelijk is het zover: de paasvakantie is begonnen! Dat wil zeggen dat Plopsaland De Panne weer open is. Wij hebben het park vandaag een bezoekje gebracht en hebben het in een mooi verslag gegoten!  "> Eindelijk is het zover: de paasvakantie is begonnen! Dat wil zeggen dat Plopsaland De Panne weer open is. Wij hebben het park vandaag een bezoekje gebracht en hebben het in een mooi verslag gegoten!  ">

Plopsaland De Panne is weer open!

Gepubliceerd op 31/03/2013 om 09:39

Eindelijk is het zover: de paasvakantie is begonnen! Dat wil zeggen dat Plopsaland De Panne weer open is. Wij hebben het park vandaag een bezoekje gebracht en hebben het in een mooi verslag gegoten!

Bij het begin van het seizoen zijn er natuurlijk veel veranderingen. En dit jaar waren dat de Kaatje-, ROX- en Wickie-zone (vanaf deze zomer), een nieuw theater (vanaf deze zomer) en een kiosk op het Dorpsplein. Er zijn ook nog enkele minder opvallende opknappingswerken zoals o.a. het opnieuw verven van beelden en ‘Fred Kroket’ en een nieuw verlichtingsplan waardoor Plopsaland De Panne ’s avonds nog mooier verlicht zal zijn.

Schuddebollen met Kaatje
Eén van de drie nieuwe zones voor dit jaar is de Kaatje-zone. Een deel van de Wizzy en Woppy-zone, het pleintje tussen ‘Dongo’s race’ en ‘De vaat’, werd de afgelopen maanden getransformeerd tot een zone rond Kaatje van Ketnet. De oudste achtbaan van België heet vanaf nu ‘Viktors race’ en ‘De vaat’ gaat vanaf nu met de naam ‘Kaatje zoekt eendje’ door het leven.

Het pleintje dat centraal in de zone is gelegen is helemaal herthematiseerd naar Kaatje. Er staan verschillende beelden van Kaatje, Kamiel en Viktor, er zijn sterretjes op de grond gekleefd en er hangen er ook in de lucht!

Het station van de ‘Plopsa Express’ heet nu ook niet meet ‘Wizzy en Woppy zone’, maar ‘Kaatje’, wat in het Frans zoveel betekend als ‘Kathy Tralalère’.

R-O-X, alles of niks
Afgelopen winter werd de Spring-zone omgetoverd tot de ROX-zone met de ‘ROX flyer’ als enige attractie en de ‘ROX mobiel’ als kleine snackbar. In het terras van de mobiel staat ROX (sinds kort met een omheining rond) als fotopunt voor kinderen en hangen er ook vlaggen van ROX en de drie teamleden.

Wickie-zone: aanvalleeen!
Deze zomer opent de gloednieuwe zone rond Wickie de viking. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de twee attracties: ‘De grote golf’ en ‘Vicky The Battle’. De baan van die eerste attractie is overigens al helemaal opgebouwd, daar men voor ‘Vicky The Battle’ enkel nog maar het meer heeft uitgegraven.

Het pad dat langs deze zone loopt is afgesloten voor bezoekers, maar de nieuwsgierigen onder ons kunnen links of rechts van het hek kijken of gewoon een stukje meerijden met de ‘Plopsa Express’ die langs de zone rijdt.

Rechttegenover het park hangen trouwens twee affiches voor deze nieuwe zone: één in het Nederlands en eentje in het Frans.

Kabouters Plop en Lui zegenen de kiosk in
Kabouters Plop en Lui krijgen iedere dag van de paasvakantie de eer om als eerste Studio 100-figuur op te treden op de gloednieuwe kiosk. Tijdens de show zingen en dansen ze op de bekendste Plop-liedjes en doen de kinderen rustig mee!

Nieuwtjes
Bij het begin van het seizoen zijn er natuurlijk een hoop nieuwtjes te bespeuren. Aan de ingang wordt je door enkele (ver)nieuw(d)e figuren verwelkomd: Kaatje en Viktor en Mega Mindy en Mega Toby. Ook nog aan de ingang hangt er een vernieuwd reclamebord voor de herbezoekkaart waarmee je voor slechts 18 euro een vervolg kunt breien aan je fantastische dag en hangen er nieuwe vlaggen, ondermeer van Kaatje en Wickie de viking.

Op het Kermisplein is er ook het een en ander veranderd en verplaatst. De ‘Carrousel’ staat nu niet meer aan het ‘Groot theater’, maar op de plaats waar vroeger de halte ‘Kermisplein’ gelegen was. De gevel van het ‘Bumba theater’ heeft ook een make-over gekregen en die van ‘Fred Kroket’ is herschilderd.

In de Mega Mindy-zone werden de gele doeken vervangen door gele polyesteren daken. Rond de ‘Rollerskater’ staan nu de beelden die tot vorig jaar rond ‘De vaat’ stonden. Bijna alle beelden die in het park staan, hebben een nieuw laagje verf gekregen. Bij ‘Het verkeerspark’ werd het logo van Renault vervangen door dat van Hyundai, de nieuwe partner voor de attracties. Hoewel de Wickie de viking zone pas deze zomer opent, zijn er wel al vikinghelmen te koop in de Piratenwinkel en de Plopsa-winkel.

We hoeven jullie natuurlijk ook niet te vertellen dat er niet alleen hard gewerkt wordt aan de bouw van de Wickie-zone, ook aan het theater is niet stilgezeten.

Foto’s

Video’s

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne maakt zich op voor een nieuw seizoen!

28 maart 2013

Derde Nacht van de Abonnees op 8 juli in Plopsaland

13 maart 2017

Plopsaland De Panne investeert de komende jaren €50 miljoen

8 december 2015

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020