Plopsaland De Panne legt de laatste loodjes voor seizoensstart

— Gepubliceerd op 17/03/2017 om 18:36 —

Twee weken voor de start van de paasvakantie wordt er nog op veel plaatsen in Plopsaland De Panne gewerkt. We namen vandaag een kijkje bij de werkzaamheden in het park.

De grote blikvanger van het park is dit jaar Heidiland, waar momenteel de laatste hand gelegd wordt aan de thematisatie. De zone ziet er al een stuk levendiger uit nu er onder de ramen van de houten huisjes bloemen zijn toegevoegd. Er werden op andere plaatsen in de zone nog andere details toegevoegd.

Het attractieaanbod van Heidiland bestaat uit houten achtbaan Heidi The Ride en De Dierenmolen: een carrousel met dieren zoals varkens en geiten. Er is de afgelopen twee weken hard gewerkt aan de molen, die nu bijna af lijkt te zijn. Rondom de attractie begint de wachtrij zichtbaar te worden en zijn meibomen geplaatst, een typisch kenmerk van Zwitserland. Heidiland stelt een Zwitsers bergdorpje voor, dus zijn her en der in Heidiland rode vlagjes met een wit kruis te zien.


Meibomen rond De Dierenmolen in Heidiland

Vanaf zondag 2 april is Heidiland open en toegankelijk voor alle Plopsaland-bezoekers.

Bezoek Plopsaland De Panne dit jaar met korting! Met de promocode ‘PlopsaFans’ krijg je nu 5 euro korting per ticket en 10 euro korting op Plopsa FunCards. Alle informatie vind je hier.

Andere werkzaamheden

In de Ploptuin werden de voorbije weken enkele zaken aangepakt. Het oude toiletblok in de zone maakte plaats voor een gloednieuw gebouw. Ondertussen heeft ook het paddenstoelendak van het Plop Hamburger Restaurant een vers laagje verf gekregen, waardoor het er weer als nieuw uit ziet.

Onder een stralend zonnetje was een schilder vandaag bezig met het opnieuw schilderen van de deur voor de ingang van Plopsaland. De laatste tijd was het houtpatroon niet meer duidelijk te zien, maar dat is na vandaag weer helemaal opgelost.

Parking 1, de parkeerplaats tussen de De Pannelaan en het tramspoor, wordt volledig heraangelegd. Een gespecialiseerde firma is nu bezig met de vernieuwing van de parking. De witte letters van de gele wegwijzers die vorige zomer geplaatst werden, kregen onlangs een zwarte kleur om duidelijker leesbaar te zijn.

Vanmiddag kwam de trein van achtbaan De Draak weer aan in De Panne. De verschillende onderdelen van de trein werden één voor één naar het Kasteelplein gebracht. Er liggen ook nog een aantal boompjes klaar die mogelijk voor Heidiland bestemd zijn.

Aan het hek langs de De Pannelaan werd onlangs een nieuwe bouwvergunning uitgehangen. Het betreft de regularisatie van de bouw van een uitgiftepunt, dat destijds zonder geldige bouwvergunning gebouwd zou zijn. Over welk horecapunt het gaat, is niet duidelijk.

Plopsaland De Panne opent de deuren opnieuw vanaf zondag 2 april. De dag voordien is het park exclusief toegankelijk voor Telenet-klanten.

Foto's

De beste kortingen voor Plopsaland De Panne

Gerelateerd nieuws

Telenet organiseert wedstrijd rond klantendag in Plopsaland

18 maart 2013

Kustseniorenfestival brengt Vlaamse artiesten naar Plopsaland

27 augustus 2013

Gamma viert 20 jaar Bompi in Plopsaland De Panne

8 september 2013

Attractie Octopus uit Plopsa Coo duikt op in Frankrijk

23 maart 2018

PlopsaFUN Magazine volledig vernieuwd en boordevol nieuws

16 maart 2018

Plopsaland De Panne vernieuwt Halloween met eerste Scare Nights

5 maart 2018