Plopsaland De Panne maakt plannen voor 2013 bekend (persbericht)

Gepubliceerd op 16/10/2012 om 22:06

Plopsaland De Panne pakt volgend jaar uit met een volledig nieuwe themazone met 2 nieuwe attracties en een restaurant rond het populaire figuurtje Wickie de Viking. Daarnaast verschijnt op het Dorpsplein een nieuw luxueus theater. Het totaalbudget voor beide investeringen bedraagt 12 miljoen euro.

Wickie de viking-zone
Het Studio 100-figuurtje Wickie de viking meert aan in Plopsaland De Panne en krijgt er samen met zijn vrienden een volledig nieuwe themazone. Dit betekent een investering van maar liefst 6 miljoen euro. “Plopsa wil zijn bezoekers nog meer thrill en plezier bieden.” aldus Steve van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, “Daarom plaatsen we in de nieuwe zone twee leuke familieattracties: een splash-battle en een disk’o coaster”.

In de splash-battle varen de bezoekers met een drakar door een vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen de bezoekers andere vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen en riskeren ze zelf ook een salvo van waterstralen. Lijkt het gevaar even geweken? Dan ligt het parcours nog bezaaid met special effects die zeer verrassend kunnen zijn.

Bij de disk’o coaster zitten de bezoekers op een schijf met het gezicht naar buiten gericht. De schijf vliegt aan een snelheid van 70km/u al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden 16 meter hoog reikt.

“De capaciteit van beide attracties is 1.000 personen per uur.” legt parkmanager Wim Wauters uit, “Naast de twee nieuwe attracties komt er in de vikingzone ook een restaurant, een uitgiftepunt en een shop.” De nieuwe zone verrijst op de plaats van het huidige ‘Groot theater’.

Bouwfoto’s zullen binnenkort geüpload worden op deze pagina.

Nieuwe theaterzaal
De dagelijkse shows met Studio 100-artiesten gaan vanaf volgende zomer door in een nieuw luxueus theater dat naast ‘Mayaland’ op het Dorpsplein wordt gebouwd en het huidige ‘Groot theater’ zal vervangen. Voor het comfort van de bezoekers wordt de zaal uitgerust met 1.300 luxe-zetels en een ruime lobby. De totale prijs voor dit project bedraagt eveneens zes miljoen euro.

De nieuwe locatie en de luxueuze afwerking opent ook nieuwe mogelijkheden. “Met het nieuwe theater heeft onze afdeling ‘Plopsa business and event solutions’ een extra troef in handen. Daarmee kunnen we nog beter inspelen op de specifieke noden van de bedrijvensector.” zo zegt sales director Dan Dewerchin. Meer info zal binnenkort bekend gemaakt worden op deze pagina.

De bouwwerken voor de Wickie de viking-zone en het theater starten in december 2012. De opening is voorzien tegen de zomer van 2013. In de daaropvolgende jaren worden op de site van Plopsaland De Panne nog een subtropisch zwembad en een hotel geopend.

Foto’s

Gerelateerd nieuws

Plopsaland De Panne uitverkocht op 18 december

8 december 2013

Plopsaland De Panne waarschuwt voor frauduleuze e-mails

21 juni 2018

Succesvol openingsweekend voor Plopsaland De Panne

31 maart 2013

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020