Plopsaland De Panne maakt van wachten een attractie

Gepubliceerd op 08/04/2014 om 12:04

De wachtrij van de populaire attractie Het bos van Plop werd afgelopen winter uitgebreid met een interactieve belevenis: Knopperdeknop. Plopsa werkt voor dit proefproject samen met Gelotology. 

In Het bos van Plop, één van de populairste attracties van Plopsaland De Panne, loopt momenteel een proefproject dat de wachtrij omtovert tot een heuse attractie. Plopsa werkt voor dit proefproject, dat de toepasselijke naam Knopperdeknop kreeg, samen met Gelotology, een jong Leuvens bedrijf die zich richt op het creëren van positieve oplossingen bij minder aangename gebeurtenissen.

Op verschillende plaatsen in de wachtrij zijn knoppen bevestigd zodat kinderen kunnen meespelen met spelletjes die door Kabouter Klus op een groot scherm worden aangekondigd. De aankondigingen van Klus zijn voorzien van tweetalige ondertitels, zodat alle bezoekers van het park de spelletjes kunnen spelen. De spelletjes zijn gethematiseerd en gelinkt aan de attractie Het bos van Plop, zoals Mollenvanger en Verploppertje.


bedenkers Hans Kerkhoff, Raoul Maris en parkmanager Wim Wauters (foto: Plopsa)

Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne:
Afgelopen winter kreeg Het bos van Plop een grondige update. De verlichting werd vervangen door moderne LED-spots, de figuren werden voorzien van nieuwe kledij en ook de decoratie werd in verschillende scènes herzien. De pretparkbeleving doortrekken tot in de wachtrij past helemaal in de filosofie van Plopsa. De interactieve spelletjes maken het wachten voor ouders en kinderen plezant. We zijn tevreden over de positieve reacties tot nog toe.

Bedenkers Hans Kerkhoff en Raoul Maris van Gelotology sleutelen voor en na de openingstijden van Plopsaland De Panne verder aan het wachtrijproject: “We zoeken een evenwicht tussen het entertainen van de bezoekers en het garanderen van de vooruitgang van de wachtrij. Ook de spelletjes zelf zijn we momenteel aan het finetunen.” Eind april wordt het wachtrijproject geëvalueerd.

Foto’s

 

Video’s

Gerelateerd nieuws

Openingsuren tijdens de eindejaarsperiode

13 december 2012

‘Samson en Gert kerstshow’ voor de tweede keer verlengd!

8 oktober 2013

Plopsa bekroond met European Star Awards

25 september 2014

Nieuwe extreme achtbaan Plopsaland De Panne krijgt Tomorrowland-thema

15 januari 2021

Plopsaland De Panne voortaan alle weekends van het jaar open

18 september 2020

Belgische Plopsa-parken opnieuw geopend vanaf 1 juli

8 juni 2020